Our Blog

CIRC4FooD Προβολή του Έργου σε Τρίκαλα & Πάτρα

  • Standard
  • 0

Προβολή του Έργου

Τρίκαλα & Πάτρα 9- 11 Ιουνίου 2022

Την τιμητική του είχε αυτόν τον μήνα το έργο CIRC4FooD όσον αφορά τη προβολή του, τόσο στη πόλη των Τρικάλων όσο και στα πλαίσια του 10ου Regional Growth Conference (https://rgc.gr/), που έλαβε χώρα στη πόλη της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου και στα πλαίσια υλοποίησης ενός προγράμματος
ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε στο 27Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων- όπου έχει ήδη εγκατασταθεί μικρός λαχανόκηπος με αυτόματο σύστημα παρακολούθησης και άρδευσης- παρουσίαση του έργου CIRC4FooD. Μία μέρα πριν, στις 8 Ιουνίου οι εταίροι του έργου πραγματοποιήσαν επιτόπια έρευνα στις οικιακές εγκαταστάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

circ4foodcirc4food

Παράλληλα, στις 9 με 11 Ιουνίου, έλαβε χώρα στη πόλη της Πάτρας το 10ο Regional Growth Conference. Στα πλαίσια του Συνεδρίου η E- Trikala, προώθησε το έργο CIRC4FooD μέσα από το περίπτερό της.

CIRC4FooDCIRC4FooD

Σχετικά με το Έργο

Το CIRC4FooD υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» και προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βασισμένο στην κυκλική οικονομία.

Το σύστημα CIRC4FooD περιέχει ένα συλλέκτη βρόχινου νερού, ένα χώρο φύτευσης καλλιεργειών, ένα κάδο κομποστοποίησης και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης κήπων και κομπόστ.

Το σύστημα αξιολογείται μέσα από πιλοτικές δοκιμές, σε διάφορα μεγέθη και μορφές στη πόλη των Τρικάλων σε οικιακούς/ αστικούς λαχανόκηπους, σε δημόσιο χώρο μεγάλης κλίμακας και σε δημοτικούς λαχανόκηπους σε διάφορες μορφές.

Το έργο συντονίζει η εταιρεία AGENSO, ενώ εταίροι του έργου είναι το ΕΠΙΣΕΥ, το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας και η E-TRIKALA Α.Ε

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!