Our Blog

Καταγραφή του Μονοπατιού του Κόζιακα για το έργο ΔΗΜΟΛΕΩΝ

Στις 31 Μαΐου 2022 ξεκίνησαν και οι καταγραφές των ορεινών διαδρομών των Τρικάλων για το έργο ΔΗΜΟΛΕΩΝ.

Λίγα λόγια για το Έργο

Το έργο ΔΗΜΟΛΕΩΝ με τίτλο ¨Δραστηριότητες υπαίθριου εναλλακτικού τουρισμού με χρήση ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών- ΔΗΜΟΛΕΩΝ/ Κωδικός: Τ2ΕΔΚ-0318¨ και εταίρους την TREKKING HELLAS IOANNINA, IN.AN.EΠ, SOFAR και ETRIKALA Α.Ε, υλοποιείται στα πλαίσια του Β κύκλου του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» ΕΠΑνΕΚ και της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου ΔΗΜΟΛΕΩΝ περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη ενός διαδραστικού συστήματος οπτικοποίησης, το οποίο στηρίζεται σε τεχνολογίες Επαυξημένης Πραγματικότητας– ΕΠ (Augmented Reality – AR) και την ενοποίησή τους με εφαρμογές εναλλακτικού τουρισμού.

Στόχος επομένως των εταίρων του έργου ΔΗΜΟΛΕΩΝ είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιοτικής ανάλυσης και ανάδειξης του τουριστικού αποθέματος της χώρας μέσω της αξιοποίησης δραστηριοτήτων υπαίθρου και η παραγωγή ενός πρωτότυπου και μοναδικού τουριστικού προϊόντος για τις περιοχές υλοποίησης της πράξης.

Τέλος, μεταξύ των πλέον βασικών στόχων του έργου είναι η εμπορική εκμετάλλευση των τουριστικών προϊόντων αυτόνομης περιήγησης μέσα από το πρίσμα της πλατφόρμας-ομπρέλας και των ψηφιακών εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας που θα δημιουργηθούν.

Καταγραφή ¨Μονοπατιού Κόζιακα¨

Λαμβάνοντας υπόψη τους αντικειμενικούς στόχους του έργου, πραγματοποιήθηκε στις 31 Μάιου στη περιοχή Περτουλίου, η πρώτη καταγραφή. Αντικείμενο αυτής της συνάντησης στο πεδίο ήταν η διάσχιση του Μονοπατιού του Κόζιακα. Η πορεία ξεκίνησε από το Χιονοδρομικό του Περτουλίου με τελικό προορισμό το Καταφύγιο του Κόζιακα. Πρόκειται για μία διαδρομή 5.30 ωρών με υψόμετρο βάσης 1150, υψόμετρο κορυφής 1901 και συνολική υψομετρική διαφορά 751 μέτρα.

Επόμενες Καταγραφές

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταγραφές σε διαδρομές, που θα ξεκινούν από το Ψηφιακό Ασκληπιείο στο Πρίνος και θα καταλήγουν στο Διεθνές μονοπάτι Ε4. Σε αυτά τα μονοπάτια θα γίνει καταγραφή της ιδιαίτερης χλωρίδα του Κόζιακα, καθώς και των σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι το Ψηφιακό Ασκληπιείο, η Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, οι νεροτριβές, ο Κεφαλοπόταμος και οι πηγές του, η Αγία Παρασκευή, το  Ξυλοπάροικο και το Τρύπιο Λιθάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://dimoleon.gr/

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!