Our Blog

Εναρκτήρια Συνάντηση URBACT IV «TechDiversity» στην πόλη των Τρικάλων

  • Standard
  • 0

Στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας «GiSeMi HUB» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «TechDiversity – Diversity and Inclusion in Knowledge-based Digital and Tech Ecosystems» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV και η e-Trikala συμμετέχει ως Συντονιστής εταίρος. Στόχος του δικτύου είναι η ενίσχυση της διαφορετικότητας σε ψηφιακά και τεχνολογικά οικοσυστήματα μικρομεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πόλεων του δικτύου και συγκεκριμένα του Amarante από την Πορτογαλία, της Bielsko Biala από την Πολωνία, της Λάρνακας από την Κύπρο, του Arezzo από την Ιταλία, του Βουκουρεστίου από τη Ρουμανία, της Idrija από τη Σλοβενία καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης τα μέλη του δικτύου, καθοδηγούμενα από τον του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, είχαν τη δυνατότητα μέσω εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών του προγράμματος URBACT, να συνεργαστούν για τις τοπικές προκλήσεις, τις καλές πρακτικές και τις ανάγκες των πόλεων να εναρμονιστούν με τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνολογίας στην εξέλιξή τους όσο και την ανάγκη ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των ψηφιακών λύσεων να βασίζονται στη συμπερίληψη και στην ισότητα.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία μέσα από τις επισκέψεις εργασίας που έλαβαν χώρα να γνωρίσουν την τοπική αναπτυξιακή στρατηγική σύμφωνα με την οποία η πόλη των Τρικάλων στοχεύει να μετασχηματιστεί σε μια έξυπνη, αυτάρκη και ανθεκτική πόλη.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!