Our Blog

2η Διακρατική συνάντηση URBACT IV «TechDiversity» στην Πορτογαλία

  • Standard
  • 0

Στις 6 και 7 Μαρτίου, η e-Trikala συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου «TechDiversity – Diversity and Inclusion in Knowledge-based Digital and Tech Ecosystems» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV και αποτελεί το Συντονιστή εταίρο του δικτύου. Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφορετικότητας σε ψηφιακά και τεχνολογικά οικοσυστήματα μικρομεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πόλεων του δικτύου. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, οι εταίροι του δικτύου, υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, εξοικειώθηκαν με τα βασικά στοιχεία, τη μεθοδολογία και το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο του έργου.

Παράλληλα, τα μέλη του δικτύου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους και να εξερευνήσουν καλές πρακτικές σχετικά με την διαφορετικότητα στην τεχνολογία σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων συζήτησαν λεπτομερώς τις ακόλουθες ενέργειες στο πλαίσιο του δικτύου και αποφάσισαν από κοινού το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων. Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα λάβει χώρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας τον Ιούνιο του 2024.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!