Our Blog

Ερευνητικό Πρόγραμμα SHOW- Πρόσκληση συμμετοχής στο έργο ως ‘Regional Replicator Sites’

  • Standard
  • 0

Το ευρωπαϊκό έργο SHOW αναζητά υποψηφίους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο έργο ‘RegionalReplicator Sites. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ενδιαφέρεται να ξεκινήσει, να αναβαθμίσει ή να επεκτείνει υπηρεσίες της συνεργατικής, συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας (CCAM).

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορεί να είναι:

κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας που εδρεύει στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο αποτελεί σημαντικό επίπεδο διακυβέρνησης και ενίσχυσης της αυτοματοποιημένης κινητικότητας

μια σύμπραξη τουλάχιστον δύο δήμων που βρίσκονται σε γεωγραφική εγγύτητα

δήμοι που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές ή νησιά ή που έχουν πληθυσμό κάτω των 200.000 κατοίκων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 23 Ιανουαρίου 2023 μέσω email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@e-trikala.gr και stasiou@e-trikala.gr αποστέλλοντας:

  1. i) το όνομα του οργανισμού
  2. ii) το είδος του οργανισμού (π.χ. φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης, αρχή μεταφορών, ερευνητικό ινστιτούτο κ.λπ.)

iii) τη διεύθυνση του οργανισμού

  1. iv) την εκδήλωση ενδιαφέροντος (έως 250 λέξεις) όπου περιγράφεται το ενδιαφέρον του εκάστοτε φορέα στο θέμα της αυτοματοποιημένης κινητικότητας

 

Οι φορείς που θα επιλεγούν ως ‘Regional Replicator Sites’ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις πιλοτικές δοκιμές και άλλες δραστηριότητες στα πλαίσια του έργου SHOW με φυσική παρουσία ή ηλεκτρονικά. Το έργο SHOW αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της ΕΕ για την αυτοματοποιημένη κινητικότητα σε αστικές περιοχές. Ως εκτούτου, οι φορείς που θα συμμετέχουν ως ‘Regional Replicator Sites’ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και να δημιουργησουν σχέδια και δράσεις με βάση τις υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί.

1.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ SHOW

Το SHOW στοχεύει στην υποστήριξη, με τη χρήση τεχνικών λύσεων, επιχειρηματικών μοντέλων και σεναρίων προτεραιότητας για την εκτίμηση των επιπτώσεων, της πορείας μετάβασης προς αποτελεσματικές και αξιόπιστες βιώσιμες αστικές μεταφορές, μέσω της ανάπτυξης κοινόχρηστων, συνδεδεμένων, συνεργατικών και ηλεκτροκίνητων στόλων αυτόνομων οχημάτων σε συντονισμένες αλυσίδες συστημάτων Δημοσίων Μεταφορών (PT), συστημάτων μεταφορών ανταποκρινόμενα στη ζήτηση (DRT), υπηρεσιών Mobility as a Service (MaaS) και υπηρεσιών Logistics as a Service (LaaS).

Το έργο αποτελείται από πιλοτικές εφαρμογές σε πραγματικό αστικό περιβάλλον που θα λάβουν χώρα σε 20 πόλεις στην Ευρώπη. Η κοινοπραξία του έργου SHOW αποτελείται από 69 εταίρους και 6 «τρίτους» εταίρους, έχοντας την πρόσθετη υποστήριξη 60 ενδιαφερόμενων φορέων και μεταξύ άλλων πραγματοποιεί κοινές παράλληλες δράσεις με 11 οργανισμούς από τις Η.Π.Α., τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ταιβάν και τη Σιγκαπούρη.

Συνολικά, το έργο SHOW θα αναπτύξει έναν στόλο 70 οχημάτων σε επίπεδα αυτοματοποιήσης 4 ή 5 που πραγματοποιούν αυτοματοποιημένες εμπορευματικές ή επιβατικές μεταφορές. Τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να κινούνται σε αποκλειστικές λωρίδες ή σε περιβάλλον μικτής κυκλοφορίας και είναι συνδεδεμένα με ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών υποδομών (5G, IoT). Τα οχήματα λειτουργούν υπό ταχύτητες κυκλοφορίας που κυμαίνονται μεταξύ 18 και 50 χλμ/ώρα. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη κέντρου ελέγχου, νέων επιχειρηματικών μοντέλων, στρατηγικών ενσωμάτωσης χρηστών, κατευθύνσεων για το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως και την ενσωμάτωση του θέματος αυτοματοποιημένης κινητικότητας στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://show-project.eu/

  1. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ SHOW ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ως μέρος του σχεδίου αναπαραγωγής του έργου σε περιφερειακό επίπεδο, το SHOW στοχεύει να υποστηρίξει τη μεταφορά εμπειριών, εργαλείων και καλών πρακτικών στο θέμα της αυτοματοποιημένης οδήγησης σε τουλάχιστον 20 επιπλέον φορείς (τους επιλεχθέντες Regional Replicator Sites), προσφέροντάς τους τη δυνατότητα στα εξής:

  • επιτόπια συμμετοχή σε πιλοτικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του έργου SHOW(λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους του έργου)
  • συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος
  • ανάπτυξη σχεδίων σχετικών με τις δοκιμές του έργου και την δημιουργία τοπικών σχεδίων δράσης
  • δικτύωση με το οικοσύστημα του έργου SHOW και τους εμπειρογνώμονες στο θέμα της αυτοματοποιημένης κινητικότητας: επιστημονικοί φορείς, παρόχους υπηρεσιών και τεχνολογίας, ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα.

Από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Δεκέμβριο του 2023, οι φορείς που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα επιλέξουν στα πλαίσια του έργου SHOW. Η συμμετοχή των επιλεχθέντων φορέων στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας προς αυτούς και θα πραγματοποιηθεί με βάση την προτίμηση των εν λόγω φορέων. Σημειώνεται ότι η συμβολή του κάθε φορέα θα βασίζεται σε ιδίους πόρους, καθώς δεν καλύπτονται τα έξοδα για τις δραστηριότητες, εκπαιδεύσεις ή τα ταξίδια αυτών.

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το χρονοδιάγραμμα της πρόσκλησης περιγράφεται παρακάτω:

-Δημοσίευση της πρόσκλησης: 6 Δεκεμβρίου 2022

-Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 23 Ιανουαρίου 2023

-Αξιολόγηση αιτήσεων: 23-28 Ιανουαρίου 2023

-Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τα αποτελεσμάτα της πρόκλησης: Ιανουάριος 2023

Θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τους επιλεχθέντες φορείς από τον Ιανουάριο 2023 και έπειτα ώστε να καθοριστούν περαιτέρω οι προτεραιότητες και τα ενδιαφέροντά του εκάστοτε φορέα. Από τον Ιανουάριο του 2023 και μετά, οι ‘Regional Replicator Sites’ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε σχετικές δραστηριότητες και να επισκεφτούν τις πιλοτικές δοκιμές του έργου. Θα αναπτυχθεί και θα προταθεί ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βάση τη διαθεσιμότητα του εκάστοτε υποψηφίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες, σαν ελάχιστο απαιτούμενο θα ζητηθεί να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

4.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 

Θα ληφθούν υπόψη τα διαφορετικά επίπεδα γνώσης και ενδιαφέροντος για το θέμα της αυτοματοποιημένης κινητικότητας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εξεταστούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, που θα απαρτίζεται από εργαζόμενους στους φορείς Eurocities, CERTH, UITP, ERTICO και e-Trikala.

Τα κριτήρια επιλογής που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν:

o Στόχοι και όραμα για την ανάπτυξη συνεργατικής, συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας (CCAM).

o Συμπληρωματικότητα σχετικά με τα σενάρια που αναπτύσσονται στις πιλοτικές δοκιμές του SHOW.

o Ευθυγράμμιση με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της ασφάλειας, της προσβασιμότητας και της κοινωνικής ένταξης

o Προβλεπόμενη συνεργασία με τοπικές διοικήσεις και άλλους εταίρους

5.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία e-Trikala μέσω email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@e-trikala.gr και stasiou@e-trikala.gr

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!