Our Blog

1η Συνάντηση Ανασκόπησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ELDER SPACES

  • Standard
  • 0

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, ο 1ος έλεγχος του προγράμματος ELDER SPACES για τη χρήση συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης ατόμων άνω των 55 ετών, στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ “e-Trikala ΑΕ” του Δήμου Τρικκαίων.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELDER-SPACES (Managing Older People Social Relationships for better Communication, Activation and Interaction – Διαχείριση των Κοινωνικών Σχέσεων Ηλικιωμένων Ανθρώπων για καλύτερη Επικοινωνία, Δραστηριοποίηση και Αλληλεπίδραση), ανήκει στην κατηγορία χρηματοδοτικών προγραμμάτων AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme AAL-2009-2), δηλαδή χρηματοδοτείται το 50% του έργου. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1η Απριλίου 2011, θα έχει διάρκεια 30 μήνες και συμμετέχουν σε αυτό 7 φορείς από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία), ενώ μεταξύ των Ελλήνων εταίρων είναι η Singular Logic και η BYTE.
Σύμφωνα με το έργο, θα σχεδιαστεί μία καινοτόμος πλατφόρμα λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θα βασίζεται αρχικά στο ήδη υλοποιημένο πακέτο λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης iWiW (Internet Who is Who), το οποίο αναπτύχθηκε από έναν από τους επτά συνολικά εταίρους του έργου και αναμένεται να τροποποιηθεί σημαντικά.
Το πρόγραμμα στοχεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η κοινωνική δικτύωση σε μεγάλες ηλικίες (συνήθως υγιή άτομα 55 ετών και άνω). Οι μικρότερες ηλικίες ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση (π.χ. facebook, twitter, myspace) σε συντριπτικά μεγαλύτερα ποσοστά, συσχετισμό που επιθυμεί να αλλάξει το έργο παρέχοντας κίνητρα σε μεγαλύτερα άτομα ώστε να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά, να μετατραπούν σε πιο ενεργούς πολίτες και να βελτιώσουν εν γένει την ποιότητα ζωής τους.

Στον 1ο έλεγχο του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εταίροι παρουσίασαν στην επιτροπή των ελεγκτών την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος για το έτος 2011-12. Κύριοι άξονες της παρουσίασης ήταν η προετοιμασία του πιλοτικού προγράμματος και η αξιολόγηση των ασθενών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το e-Trikala εκπροσώπησε ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος κος Γεώργιος Γοργογέτας από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της e-Trikala Α.Ε. Η παρουσίαση-αναφορά του πάνω στην εξέλιξη του προγράμματος έγινε αποδεκτή από την Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία και έδωσε την έγκριση της για την συνέχεια και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: http://www.elderspaces.eu/

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!