Our Blog

2η Συνάντηση του Ε.Π. “SUSTAINS”

  • Standard
  • 0

Το διάστημα 17 με 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας η 2η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “SUSTAINS” (http://sustainsproject.eu/), στο οποίο συμμετέχει η e-Trikala ΑΕ, την οποία εκπροσώπησε ο Μηχανικός ΗΥ κος Αθανάσιος Μπαλλής. Το πρόγραμμα SUSTAINS έχει πλήρη τίτλο “Support USers To Access INformation and Services” (Υποστήριξη χρηστών για την Πρόσβαση σε Πληροφορίες και Υπηρεσίες), και αφορά υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Συγκεκριμένα, η e-Trikala ΑΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων υπηρεσιών: Κλείσιμο ραντεβού για εξέταση σε κάποιο κέντρο, αλλαγή στοιχείων θεράποντος ιατρού, αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ασθενούς και κοντινών συγγενών, δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού για το ποιος έχει επισκεφθεί τον προσωπικό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, πρόσβαση σε δεδομένα ασφάλειας υγείας, ανάθεση πρόσβασης στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο σε σειρά ατόμων, κρυπτογράφηση ευαίσθητων δεδομένων, αποθήκευση προηγούμενων παραπομπών για ραντεβού ή εξετάσεις, υπηρεσίες ειδοποίησης, συναίνεση για την εξαγωγή των δεδομένων του Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου στα πρότυπα του Προγράμματος “epSOS”, δυνατότητα εξέτασης του προσωπικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου, δυνατότητα ερώτησης σε ιατρικό προσωπικό μέσω του ΗΙΦ, συμπλήρωση φόρμας σχετικής με ιατρικά δεδομένα, εκτύπωση λίστας φαρμάκων ή εξετάσεων, εισαγωγή στοιχείων του ασθενούς στον ΗΙΦ, ενσωμάτωση δεδομένων που προκύπτουν από μετρήσεις του ίδιου του ασθενούς, διαδικασία παροχής υποστηρικτικής απόφασης.

Η υλοποίηση των παραπάνω υπηρεσιών θα γίνει με τη συνεισφορά i. της εταιρείας Βιο-Πληροφορικής “Vidavo ΑΕ”, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη των υπηρεσιών σε προγραμματιστικό επίπεδο, και ii. του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο έχει αναλάβει τον καθορισμό των προτύπων τα οποία πρέπει να διέπουν τις υπηρεσίες. Ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση των υπηρεσιών είναι για το τέλος του έτους 2012, ενώ αμέσως μετά έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει η πιλοτική φάση του Προγράμματος.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!