Our Blog

Εναρκτήρια Συνάντηση του Ε.Π. “CityMobil2”

  • Standard
  • 0

Το διάστημα 24 με 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Οριστάνο της Σαρδηνίας (Ιταλία) η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “CityMobil2”, στο οποίο συμμετέχει η e-Trikala ΑΕ. Το πρόγραμμα CityMobil2 έχει πλήρη τίτλο “Cities demonstrating cybernetic mobility” (Πόλεις που επιδεικνύουν κυβερνητική κινητικότητα), είναι τύπου FP7, έχει ξεκινήσει επίσημα από την 01/09/2012 και θα έχει διάρκεια 4 έτη.

Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από Ελλάδα εκτός από την e-Trikala ΑΕ συμμετέχει το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι 5 εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile). Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Οδυσσέας Ράπτης και ο Μηχανικός ΗΥ κος Αθανάσιος Μπαλλής, οι οποίοι παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη των Τρικάλων και οριοθέτησαν το πλάνο λειτουργίας στα πλαίσια του Προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών. Η διαδικασία περιλαμβάνει πρώτα την επιλογή δύο από τους πέντε κατασκευαστές οχημάτων, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθεύσουν τις πόλεις με δύο σετ έξι οχημάτων, των οποίων τα χαρακτηριστικά θα προκύψουν στους πρώτους μήνες λειτουργίας του Προγράμματος. Στη συνέχεια, οι δώδεκα πόλεις θα εκπονήσουν μελέτες σχετικά με την πιθανότητα διενέργειας των δοκιμών στις περιοχές τους. Αφού επιλεγούν οι πέντε καλύτερες υποψήφιες, θα διενεργηθούν εκ περιτροπής εξαμηνιαίες δοκιμές σε αυτές τις πόλεις, οι οποίες θα αναλάβουν σειρά νέων υποχρεώσεων. Σε περίπτωση μη επιλογής για δοκιμή, θα επιλεγούν πέντε από τις υπόλοιπες επτά πόλεις για να πραγματοποιήσουν σύντομες στατικές επιδείξεις 1-2 εβδομάδων (showcases) των δυνατοτήτων των οχημάτων.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!