Our Blog

Συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων του Ε.Π. “INDEPENDENT”

  • Standard
  • 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος τηλειατρικής INDEPENDENT στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στη Μάλαγα της Ισπανίας 2012 στην οποία συμμετέχουν από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, η Αναπτυξιακή εταιρία e-Trikala Α.Ε. , η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) και ο ΟΑΠΦΚΑ «Ασκληπιός».

Το πρόγραμμα INDEPENDENT – Enabled Service Integration for Independent Living είναι τύπου CIP-PSP-ICT και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2013. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Τρικκαίων αναπτύσσει πιλοτικά πρόγραμμα τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου στους φροντιστές ηλικιωμένων οι οποίοι πάσχουν από ήπια άνοια ή κατάθλιψη σε συνδυασμό με τη χρήση ενιαίου ηλεκτρονικού φακέλου για τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” της ΔΕΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθένας από τους 5 πιλοτικούς Δήμους (Δήμος Τρικκαίων, οι Δήμοι Milton Keynes και Hull της Βρετανίας, Geldrop της Ολλανδίας και Malaga της Ισπανίας) παρουσίασαν την πρόοδο των εργασιών τους σχετικά με τον αριθμό των ασθενών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων. Παράλληλα, εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης των υπηρεσιών μετά το πέρας του προγράμματος καθώς και η ανάλυση του κόστους και την ωφελειών που θα προκύψουν.

Στο πρόγραμμα INDEPENDENT www.independent-project.eu συμμετέχουν συνολικά 20 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, πάροχοι ηλεκτρονικής υγείας και εταιρίες νέων τεχνολογιών. Στη συνάντηση αυτή από τα Τρίκαλα συμμετείχε η Πληροφορικός Καλλή Λιάτου ως εκπρόσωπος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της e-Trikala A.E. καθώς και η Ελευθερία Βελλίδου ηλεκτρολόγος μηχανικός εκπροσωπώντας τον τεχνικό εταίρο Vidavo Α.Ε. .

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!