Our Blog

Συνάντηση εργασίας του Ε.Π. Elder Spaces με συμμετοχή και της e-Trikala

  • Standard
  • 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Elder Spaces στην Ρώμη της Ιταλίας στις 17-18/6/2013 με την συμμετοχή της της e-Trikala A.E. του Δήμου Τρικκαίων, της Singular logic και της Byte από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε προσανατολισμένη σε άτομα άνω των 55. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα άνω των 55 να γίνουν μέλη του κοινωνικού δικτύου συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε κοινές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και να κάνουν χρήση εφαρμογών ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η εφαρμογή βρίσκεται στην τελευταία φάση της ανάπτυξής της και θα είναι διαθέσιμη προς το ευρύ κοινό τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τους χρήστες από το σπίτι αναμένεται να υπάρχει πρόσβαση και μέσω άλλων οργανισμών όπως τα ΚΑΠΗ. Την e-Trikala A.E. εκπροσώπησε η Καλλή Λιάτου.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELDER-SPACES (Managing Older People Social Relationships for better Communication, Activation and Interaction – Διαχείριση των Κοινωνικών Σχέσεων Ηλικιωμένων Ανθρώπων για καλύτερη Επικοινωνία, Δραστηριοποίηση και Αλληλεπίδραση), ανήκει στην κατηγορία χρηματοδοτικών προγραμμάτων AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme AAL-2009-2), δηλαδή χρηματοδοτείται το 50% του έργου.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 7 φορείς από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να καλείτε στα 2431022899 και 2431074442. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα http://www.elderspaces.eu/

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!