Our Blog

Συνάντηση εργασίας του Ε.Π. UnitedforHealth με συμμετοχή της e-Trikala

  • Standard
  • 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Ε.Π. UnitedforHealth όπου συμμετέχει και η e-Trikala A.E.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος UnitedforHealth στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 18-19/6/2013 με την συμμετοχή της 5η ΥΠΕ, της Ψηφιακής Κοινότητας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας και της e-Trikala A.E. του Δήμου Τρικκαίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός των κλινικών πρωτοκόλλων των υπηρεσιών τηλεφροντίδας με συμμετοχή από την Ελλάδα, της κα Αλεξ. Μπαργιώτα, Επικ. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του επιστημονικού συνεργάτη εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας της e-Trikala A.E. του Δήμου Τρικκαίων, κ. Γ. Ε. Δαφούλα, ειδικ. ιατρό Παθολόγο και υποψήφιο διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του κ. Π. Σταφυλά, Καρδιολόγου, επιστημονικού συνεργάτη της HIM SA.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιλέγονται ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως διαβήτης τύπου 2) από τους θεράποντες ιατρούς με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ’ οίκον παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής. Μέσω του προγράμματος UnitedforHealth αναμένεται να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τηλεφροντίδας Renewing Health στην Κεντρική Ελλάδα, που ολοκληρώνεται το 2013, και να ενταχθούν καινοτόμες υπηρεσίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε εκατοντάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών από την 5η ΥΠΕ και τους Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα UnitedforHealth συμμετέχουν συνολικά 33 εταίροι από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ιταλίας, Δανίας, Νορβηγίας, Σλοβενίας, Φιλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Γαλλίας και Ελλάδας αλλά και διεθνείς οργανισμοί από τον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας. Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, έχει λάβει την σχετική άδεια συμμετοχής από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ οι “Ψηφιακές Πόλεις AE – Cities NET S.A.” (Αναπτυξιακή ΟΤΑ των Δήμων Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Βόλου, Λαμιέων, Κοζάνης, Κατερίνης, Βέροιας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών) καθώς και η e-Trikala A.E. έλαβαν την σχετική άδεια συμμετοχής από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ετών και συνολικό προϋπολογισμό 10.151.565 ευρώ για ολόκληρη την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πλαισίου «Υποστήριξη Πολιτικών για Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών».

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!