Our Blog

H e-trikala S.A στο Συνέδριο του Major Cities of Europe

  • Standard
  • 0

Σημαντική ήταν και φέτος η παρουσίαση της E-Trikala S.A στο Συνέδριο του Major Cities of Europe, IT user group  (https://www.majorcities.eu/), μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Τρικκαίων.

Το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από το 1982, φέτος έλαβε χώρα στη Βενετία στις 12 και 13 Ιουνίου και είχε τίτλο ¨Channeling Change– Digital Cities in a changing world– explore more, discover more, create more”.

Στις δύο μέρες του συνεδρίου η E-Trikala είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει- τόσο μέσα από ομιλίες όσο και μέσα από τον εκθεσιακό της χώρο- μερικά από τα έργα, που υλοποιούνται το διάστημα αυτό στη πόλη των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα προγράμματα:

  • ELVITEN: ένα Ευρωπαϊκό Έργο, που στόχο έχει τη καθημερινή χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EL-Vs) στη μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων.
  • Cities4People: ένα Ευρωπαϊκό Έργο που στοχεύει στην υλοποίηση λύσεων καiβιώσιμων καινοτομιών, που προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.
  • AVINT: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AVINT που στο άμεσο μέλλον, θα ερευνήσει και θα εγκαταστήσει μία γραμμή μεταφοράς υποστηριζόμενη από αυτόματα λεωφορεία, πλήρως ενσωματωμένη στον αστικό ιστό.
  • DESMOS: Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας ΔΕΣΜΟΣ, ενός πλαισίου διασύνδεσης έξυπνων υποδομών και χρήσης εφαρμογών κινητού και φορετού υπολογισμού για την παροχή ένα ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, με έμφαση στους επισκέπτες-τουρίστες.

Την E-Trikala και τον Δήμο Τρικκαίων, εκπροσώπησε στο συνέδριο η κα. Καραμπέρη (Υπεύθυνη Έρευνας και Επικοινωνίας της E-Trikala). Τέλος, κατά την τελετή λήξης του φετινού Συνεδρίου ανακοινώθηκε και επίσημα, πως η πόλη που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο το 2020 θα είναι η Λάρισα.

Χρήσιμα link:

https://www.elviten-project.eu/en/

https://cities4people.eu/el/

https://www.avint-project.eu/

http://desmos-project.gr

    

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!