Our Blog

Το FutbolNet συναντά το Cities4People

  • Standard
  • 0

«Δημιουργώντας ανοιχτές και προσανατολισμένες προς τον άνθρωπο πόλεις»

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου και ώρα 10.00π.μ, μία πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δρόμο δίπλα στη κεντρική πλατεία της πόλης, ο οποίος και μετατράπηκε  σε γήπεδο ποδοσφαίρου και η ομάδα αποφοίτων του FutbolNetμαζί με την ομάδα εφήβων του ΑΟΤ έπαιξαν ένα φιλικό αγώνα

Τους τελευταίους 5 μήνες η e-trikalaΑΕ, με πρωτοβουλία του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (DRC Greece) και της FC Barcelona Foundation (FCB),βοήθησε τα παιδιά του προσφυγικού πληθυσμού της πόλης (επωφελούμενοι του προγράμματος ESTIA), να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά της πόλης των Τρικάλων μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα FutbolNetπραγματοποιείται από την DRC Greeceκαι την FCB, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (DG Home).

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του Cities4People (https://cities4people.eu/el/), ενός Ευρωπαϊκού Έργου (Horizon2020) στο οποίο είναι εταίρος και η E-Trikala και στόχο έχει τη δημιουργία υπηρεσιών ή δράσεων που θα προωθήσουν την εναλλακτική μετακίνηση και θα βοηθήσουν τη δημιουργία μίας πόλης προσανατολισμένης στον άνθρωπο.

Μία από τις δράσεις του έργου, προέβλεπε και το κλείσιμο για μία μέρα του κεντρικού δρόμου της πόλης, ο οποίος και στη συγκεκριμένη περίπτωση μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου και φιλοξένησε την εκδήλωση αυτή.

Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Τρικκαίων που βοήθησε στο κλείσιμο του δρόμου και στη μετατροπή του σε γήπεδο, το προσωπικό του DRCκαι της ETrikalaπου διοργάνωσαν την εκδήλωση αυτή, καθώς και στον ΑΟΤ Τρικάλων που ανταποκρίθηκε τόσο θετικά στο κάλεσμά μας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και των δύο ομάδων που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!