Our Blog

Συνάντηση εταίρων του Ε.Π. “ΙSISEMD” στο Belfast

  • Standard
  • 0

isisemd-belfast

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΙSISEMD του Δήμου Τρικκαίων για την τηλεφροντίδα ασθενών με άνοια, στο Belfast της Ιρλανδίας το διάστημα 6 με 8 Ιουνίου 2011.

Στα πλαίσια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ευρωπαϊκών Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Τρίκαλα-Ελλάδα, Frederikshavn-Δανία, Lappeenranta-Φινλανδία, Belfast-Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και τεχνικοί εταίροι παρουσίασαν στοιχεία από την πορεία του προγράμματος μέχρι τώρα, και συζήτησαν σχετικά με την δυνατότητα συνέχισης των υπηρεσιών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Συγκεκριμένα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ISISEMD www.isisemd.eu , έχουν εξοπλιστεί δωρεάν 10 κατοικίες εθελοντών ασθενών με ήπια άνοια, και έχουν μετατραπεί έτσι σε «έξυπνες οικίες». Οι “έξυπνες” αυτές οικίες διαθέτουν αισθητήρες, που θα είναι σε θέση να ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας και τους συγγενείς του ασθενούς για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, λόγω των προβλημάτων μνήμης του ασθενούς (π.χ. ξεχασμένο διακόπτη ηλ. κουζίνας, ανοιχτή πόρτα, απώλεια προσανατολισμού σε εξωτερικό χώρο, αδυναμία εκτέλεσης μιας εργασίας κτλ). Το κέντρο Τηλεπρόνοιας είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ψυχολόγους.

Στη συνάντηση αυτή από τα Τρίκαλα συμμετείχε ο Μηχανικός Υπολογιστών Αθανάσιος Μπαλλής ως εκπρόσωπος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της e-Trikala AE και η Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) Τρικάλων.

Στο πρόγραμμα ISISEMD συμμετέχουν συνολικά 12 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, πάροχοι ηλεκτρονικής υγείας και εταιρίες νέων τεχνολογιών. Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την εταιρεία Converge ICT Solutions & Services Α.Ε., μέλος του ομίλου PRC Group, καθώς και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της ΔΕΚΑ Τρικάλων , των ΚΑΠΗ του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ του Δήμου Τρικκαίων και την Αναπτυξιακή ΟΤΑ e-trikala ΑΕ.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!