Our Blog

Αναβάθμιση υπηρεσιών ΚΑΠΗ & «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT του Δήμου Τρικκαίων

INDEPENDENT

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT www.independent-project.eu με την συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο 4-5/05/2011. Η συγκεκριμένη συνάντηση διήρκησε 2 ημέρες και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων του προγράμματος. Στο πρόγραμμα INDEPENDENT συμμετέχουν συνολικά 20 εταίροι από όλη την Ευρώπη ανάμεσα στους οποίους οι Δήμοι Milton – Keynes και Hull της Βρετανίας , Geldrop της Ολλανδίας και Μalaga της Ισπανίας, ερευνητικά ιδρύματα και τεχνικοί εταίροι. Από τον Δήμο Τρικκαίων συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ), τα ΚΑΠΗ και η Αναπτυξιακή ΟΤΑ e-trikala AE.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των συμμετεχόντων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων INDEPENDENT και COMMONWELL, τα οποία από εδώ και στο εξής θα δρουν συμπληρωματικά ανταλλάσοντας τεχνογνωσία. Στα πλαίσια αυτής της γνωριμίας κάθε «πόλη – πιλότος» παρουσίασε τις δράσεις και τα σενάρια εργασίας που έχουν αναπτυχθεί έως τώρα. Ακολούθησαν προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των συντονιστών των προγραμμάτων.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εφαρμογών που θα χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα οι οποίες είναι:

• Ενιαίος Ηλεκτρονικός Φάκελος για τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα της ΔΕΚΑ «Βοήθεια στο Σπίτι»

• Αναβάθμιση της υπάρχουσας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΔΕΚΑ με νέα υπηρεσία τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου, σε συνεργασία με την e-Trikala AE.

Από την Ελλάδα συμμετείχε η πληροφορικός Λιάτου Καλλιόπη, εκπρόσωπος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της e-Trikala AE και η Καραμπέρη Χριστίνα, ψυχολόγος της ΔΕΚΑ.

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!