Our Blog

Συνάντηση ολομέλειας και εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος σε πραγματικές συνθήκες πριν την οριστικοποίηση του έργου ΔΕΣΜΟΣ

  • Standard
  • 0

Συνάντηση ολομέλειας και εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος σε πραγματικές συνθήκες πριν την οριστικοποίηση του έργου ΔΕΣΜΟΣ

Τρίκαλα, 2-3 Ιουλίου 2021

Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση  ολομέλειας της ομάδας εργασίας τους έργου ΔΕΣΜΟΣ καθώς και οι τελευταίες δοκιμές των υπηρεσιών που υλοποιεί το έργο, πριν την οριστικοποίησή του.

Η συνάντηση διήρκησε δύο μέρες (2 με 3 Ιουλίου 2021) και έλαβε χώρα  στον Μύλο του Ματόπουλου.  Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η τελική δοκιμή των τεχνολογιών και υποσυστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου ΔΕΣΜΟΣ  σε πραγματικές συνθήκες, ως απόδειξη καλής λειτουργίας (proof-of-concept), προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνουν οι τελευταίες βελτιώσεις των υπηρεσιών λίγο πριν την οριστικοποίηση του έργου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, στα πλαίσια αυτής της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή γνώσης με τις ομάδες υλοποίησης άλλων σχετικών Ευρωπαϊκών έργων (FASTER, BEAWARE, CONNEXIONS και CREST) όπου και παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματά τους, ενώ αναζητήθηκαν σημεία σύγκλησης ως προς την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για τη μελλοντική συνέχεια του έργου.

Το έργο με το ακρωνύμιο ΔΕΣΜΟΣ, που φέρει τον τίτλο ¨Διασυνδεδεμένες Έξυπνες Υποδομές Και Εφαρμογές για Προστασία και Ασφάλεια¨  υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας ΔΕΣΜΟΣ, ενός πλαισίου διασύνδεσης έξυπνων υποδομών και χρήσης εφαρμογών κινητού και φορητού υπολογισμού για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, με έμφαση στους επισκέπτες-τουρίστες. Η πλατφόρμα βασίζεται στη συμμετοχική συνεργασία ανθρώπων και υποδομών, η οποία υλοποιεί ένα πλαίσιο προστασίας τουριστών, μέσω της έγκαιρης αναφοράς περιστατικών, προσαρμογής διασυνδεδεμένων υποδομών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, και υποστήριξης παροχής βοήθειας μέσα από την ενίσχυση των δράσεων εθελοντών και των τοπικών αρχών.

Η πλατφόρμα του ΔΕΣΜΟΣ και οι υπηρεσίες που έχουν υλοποιηθεί, θα αποτελέσουν υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο για τη πόλη των Τρικάλων όσο και για το επόμενο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Εταίροι του έργου εκτός από την E-Trikala Α.Ε και το Δήμο Τρικκαίων, είναι το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), το  CoNSeRT Lab του Τμήματος Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής και η εταιρεία iTrack, που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της τηλεματικής.

 

Σχετικό link: http://desmos-project.gr

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!