Our Blog

Eπαφές με Δομές του Δήμου και Τοπικούς Οργανισμούς στα πλαίσια του έργου U-SOLVE

Στα πλαίσια του έργου USOLVE (Urban SOlutions Valuing Entrepreneurship), εταίρος στο οποίο είναι η ETRIKALA Α.Ε, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο μήνα Ιούνιο και Ιούλιο μία σειρά από επαφές με Δομές του Δήμου και Τοπικούς Οργανισμούς.

Υπενθυμίζουμε πως στόχος του έργου είναι να προωθήσει και να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών μέσω της καινοτομίας σε αστικά περιβάλλοντα.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η ομάδα έργου της E-Trikala έχει ξεκινήσει τη χαρτογράφηση και κατ’ επέκταση τη συνάντηση γνωριμίας με όλους τους Τοπικούς Οργανισμούς που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του U-SOLVE και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, των ευάλωτων ομάδων και των γυναικών.
Συγκεκριμένα, στις 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση της ομάδας έργου του U-SOLVE με το προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Τρικκαίων. Το προσωπικό του κέντρου παρουσίασε τόσο τις υπηρεσίες που προσφέρει όσο και τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ακολούθησε συζήτηση για το πως θα μπορούσαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου να αξιοποιήσουν μελλοντικά τα εργαλεία επιχειρηματικής ανάπτυξης και καινοτομίας του U-SOLVE.

Συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Τρικκαίων

Συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Τρικκαίων

 

Στις 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και παρουσίαση του έργου U-SOLVE στο προσωπικό που στηρίζει αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στη πόλη των Τρικάλων. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου ενώ ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα εργασιακής ένταξης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και το πως θα μπορούσαν τα εργαλεία του U-SOLVE να στηρίξουν την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις και δράσεις και με άλλους οργανισμούς της πόλης

 

        Συνάντηση με το προσωπικό του προγράμματος ESTIA

 

 

Μέσα από το USOLVE στοχεύουμε:
● Να στηρίξουμε νεοσύστατες επιχειρήσεις και νέες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προκλήσεις αειφόρου ανάπτυξης ·
● Να δημιουργήσουμε μια εργαλειοθήκη για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής, ανοιχτής καινοτομίας που βασίζεται στους ΣΒΑ.
● Να προωθήσουμε την επιχειρηματική κουλτούρα μεταξύ νέων και γυναικών
● Να δημιουργήσουμε .ενα μεσογειακό δίκτυο ενδιαφερομένων με γνώμονα τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας
● Τέλος, τοπικά κέντρα αντίκτυπου-καινοτομίας θα δημιουργηθούν σε πόλεις που ανήκουν στην περιοχή της Μεσογείου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο:

espa

This document has been produced with the financial assistance of the European Union under the ENI CBC Mediterranean Sea Basin Programme. The content of this document is the sole responsibility of Consorzio Arca & e-trikala S.A. and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union or the Programme management structures

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!