Our Blog

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τηλεφροντίδας «Beyond Silos»

  • Standard
  • 0

Beyond silos

Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Beyond Silos» – Καλύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Τηλεπρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας . Το συνέδριο διοργανώθηκε από κοινού από δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, CommonWell και INDEPENDENT, που διεξάγονται αυτόν τον καιρό στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Φροντίδας σε δέκα περιοχές σε όλη την Ευρώπη. H e-Trikala A.E. συμμετέχει στο πρόγραμμα INDEPENDENT ως επίσημος εταίρος.

Ιδιαίτερης σημασίας φαίνεται να χρήζει η ολοκληρωμένη φροντίδα για τους ηλικιωμένους πέρα από τα καθιερωμένα που διαχωρίζουν την κοινωνική και υγειονομική περίθαλψη σε πολλές χώρες, η οποία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική από ό, τι αποσπασματικές μορφές υποστήριξης. Αυτή ήταν η κοινή άποψη που εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόσφατο συνέδριο «Beyond Silos – Το «γιατί» και «πώς» των ΤΠΕ στην παροχή ολοκληρωμένης υγειονομικής υπηρεσίας». Περίπου 60 εκπρόσωποι της έρευνας, της πολιτικής και της πρακτικής από όλη την Ευρώπη βρήκαν τον δρόμο τους προς το συνεδριακό κέντρο Evoluon στην ολλανδική πόλη του Αϊντχόβεν για να συναντηθούν, να μοιραστούν πρακτικές και να μάθουν.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος της πόλης του Αϊντχόβεν η οποία υπενθύμισε ότι οι προσπάθειες που γίνονται πρέπει να εξετάζονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών αλλαγών της εποχής μας. Παράλληλα, οPeter Wintlev-Jensen από τη Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι το θέμα της ολοκληρωμένης φροντίδας είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής και της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήδη σήμερα και θεωρείται για να γίνει ποτέ πιο σημαντική στο μέλλον. Την e-Trikala A.E. εκπροσώπησε η πληροφορικός Λιάτου Καλλή.

Μέσα από μια σειρά παράλληλων θεματικών εργασιών συζητήθηκαν οι εμπειρίες των συμμετεχόντων και έγινε προσπάθεια δημιουργίας ενός κομβικού σημείου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με εκείνους τους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο νεοσύστατο τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα δύο έργα μπορείτε να επισκεφθείτε http://www.independent-project.eu/ και http://www.commonwell.eu/ .

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!