Our Blog

2η Συνάντηση του Ε.Π. “ELDER SPACES’

  • Standard
  • 0

singularlogic

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος ELDER-SPACES στο οποίο συμμετέχει και η εταιρία e-Trikala ΑΕ, για τη χρήση συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης ατόμων άνω των 55 ετών. Η συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Singular Logic στην Αθήνα, το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου 2011.

Στα πλαίσια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εφτά φορέων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία), παρουσίασαν στοιχεία από την πορεία του προγράμματος μέχρι τώρα και όρισαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συνέχεια του προγράμματος. Από την Ελλάδα, εκτός από την e-Trikala ΑΕ συμμετέχουν οι εταιρίες BYTE και Singular Logic.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELDER-SPACES (Managing Older People Social Relationships for better Communication, Activation and Interaction – Διαχείριση των Κοινωνικών Σχέσεων Ηλικιωμένων Ανθρώπων για καλύτερη Επικοινωνία, Δραστηριοποίηση και Αλληλεπίδραση), ανήκει στην κατηγορία χρηματοδοτικών προγραμμάτων AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme AAL-2009-2), δηλαδή χρηματοδοτείται το 50% του έργου. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1η Απριλίου 2011, θα έχει διάρκεια 30 μήνες και συμμετέχουν σε αυτό 7 φορείς από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία). Από τη συνολική χρηματοδότηση των € 1.201.718,00 του έργου, η e-Trikala θα χρηματοδοτηθεί με € 80.230,00.

Σύμφωνα με το έργο, θα σχεδιαστεί μία καινοτόμος πλατφόρμα λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θα βασίζεται αρχικά στο ήδη υλοποιημένο πακέτο λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης iWiW (Internet Who is Who), το οποίο αναπτύχθηκε από έναν από τους επτά συνολικά εταίρους του έργου και αναμένεται να τροποποιηθεί σημαντικά.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η κοινωνική δικτύωση σε μεγάλες ηλικίες (συνήθως υγιή άτομα 55 ετών και άνω). Οι μικρότερες ηλικίες ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση (π.χ. facebook, twitter, myspace) σε συντριπτικά μεγαλύτερα ποσοστά, συσχετισμό που επιθυμεί να αλλάξει το έργο παρέχοντας κίνητρα σε μεγαλύτερα άτομα ώστε να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά, να μετατραπούν σε πιο ενεργούς πολίτες και να βελτιώσουν εν γένει την ποιότητα ζωής τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Singular Logic στην Αθήνα και από τα Τρίκαλα, συμμετείχε ο Μηχανικός Υπολογιστών Αθανάσιος Μπαλλής ως εκπρόσωπος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της e-Trikala AE.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!