European Projects

Schools Without Borders

    swb

    Σχετικα με το εργο

    H e-Trikala E συμμετέχει στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Comenius Regio “Schools Without Borders”. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που υφίστανται στα σχολεία εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών καθώς και άλλων κοινωνικών ομάδων. Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στηρίζεται στην ποικιλομορφία. Σε μια εποχή που η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα θεωρούνται δεδομένα η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη είναι απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο της κοινωνίας.

    Βασιζόμενοι σε αυτό το σκεπτικό θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στους συμμετέχοντες το μήνυμα ότι κανένα έθνος και καμιά κοινωνική ομάδα δε θα πρέπει να αισθάνεται μειονεκτικά και να «αποκλείεται» από τον κοινωνικό περίγυρο.

    Στοχοι προγραμματος

    Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να γίνει συνείδηση στους συμμετέχοντες ότι ο σεβασμός της διαφορετικής κουλτούρας, του διαφορετικού πολιτισμού και της οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας είναι το πρώτο βήμα για την υπερπήδηση όλων των δυσκολιών. Το δεύτερο βήμα είναι να «μοιραστούμε» και να εξοικειωθούμε με το διαφορετικό και το τρίτο να το εκτιμήσουμε και να το ενσωματώσουμε στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα. Άλλωστε η πρόοδος της ανθρωπότητας υπήρξε το αποτέλεσμα της συνύπαρξης και της συνεισφοράς όλων μας.

    Επιπλέον το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές και διαχειριστικές τους ικανότητες καθώς και να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από την αλληλεπίδραση με άτομα από άλλες χώρες.

    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του SWB →

    Banner_980_128new

    Related Projects

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!