Our Blog

Δελτίο τύπου προγράμματος PRISSM

  • Standard
  • 0

DSC01117

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο workshop του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PRISSM (http://www.prissm-eu.com/index.php/en/) «Διά Βίου Μάθησης» Leonardo Da Vinci, Δράση «Μεταφορά Καινοτομίας», το οποίο και έλαβε χώρα στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων.
Στόχος του workshop ήταν η προώθηση της ολοκλήρωσης στο σχεδιασμό και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού των Δήμων.

Κατά την διάρκεια των δύο αυτών ημερών παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της ολοκλήρωσης καθώς και χαρακτηριστικά παραδείγματα ολοκλήρωσης και αναδιάρθρωσης υπηρεσιών με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων, πιο αποτελεσματικών και παράλληλα πιο οικονομικών υπηρεσιών τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατόπιν ακολούθησε διαδραστική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων προχωρώντας στο θεωρητικό σχεδιασμό νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών στα πλαίσια της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το βασικό συντονισμό της διημερίδας πάνω στις αρχές της ολοκλήρωσης είχε η κα Χριστίνα Καραμπέρη Ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια του Προγράμματος, καθώς και η κα Μαρία Μαυροματίδου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κος Σταύρος Τραγάνης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας.

Στα πλαίσια της διημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στους υπαλλήλους και τις Διευθύνσεις του Δήμου Τρικκαίων να ενημερωθούν για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Δήμο, καθώς και για τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Την παρουσίαση των προγραμμάτων έκανε ο κος Αθανάσιος Μπαλλής, Μηχανικός Η/Υ της e-Trikala ΑΕ.

Το workshop ολοκληρώθηκε με την χορήγηση στους συμμετέχοντες εργαλείου αξιολόγησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της δέσμευσης τόσο των συμμετεχόντων όσο και των υπευθύνων για την οργάνωση και δημιουργία μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας/δράσης στο άμεσο μέλλον.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το υλικό

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκπαιδευτικό υλικό – Αγγλικά
Εκπαιδευτικό υλικό – Ελληνικά
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ
Η ολοκλήρωση μέσα από το πρόγραμμα CARMEN
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Training material version care3
φόρμα αυτοαξιολόγησης

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την Φόρμα Ολοκλήρωσης

https://docs.google.com/forms/d/1WhWP7zMIV8dzZuOCiDm3M-luIyOm4IfSvdYfAis…


Το Πρόγραμμα PRISSM χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!