Our Blog

Τιμητική πρόσκληση για την e-Trikala Α.Ε. σε Συνέδριο στο Gdańsk της Πολωνίας

  • Standard
  • 0

20110902_Conference_Gdansk_Poland

Η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Τρικκαίων “e-Trikala Α.Ε.”, επιλέχθηκε να παρουσιάσει ορισμένες από τις δράσεις της στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας στο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο για Καινοτομίες στην Ψηφιακή Ένταξη». Το Συνέδριο το οποίο έχει τον ακριβή τίτλο “Innovation for Digital Inclusion, 5-7 October 2011, Gdańsk, Poland” (http://innodig.eu/en/), θα λάβει χώρα 5 με 7 Οκτωβρίου 2011 στο Gdańsk της Πολωνίας, τελείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνη για θέματα Ψηφιακής Ατζέντας (“EU Commissioner for Digital Agenda), κυρία Neelie Kroes.

Η e-Trikala Α.Ε. προσκλήθηκε με ακόμη εννιά εταιρίες να λάβει μέρος στο forum που θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Την e-Trikala ΑΕ θα εκπροσωπήσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος Οδυσσέας Ράπτης και η Πληροφορικός Λιάτου Καλλιόπη. Η εταιρία θα παρουσιάσει κατά κύριο λόγο το έργο “e-Dialogos” (www.edialogos.gr), το οποίο αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής. Το έργο ήταν Finalist στην κατηγορία eGovernment Empowering Citizens κατά τη διάρκεια του “4ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού eGovernment” κατά το έτος 2009 (4th European eGovernment Awards 2009).

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί μέσω διαδικτύου να συνδεθεί με το σύστημα και να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες. Έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη γνώμη του απαντώντας σε ερωτηματολόγια που έχουν θέσει οι Τοπικές Αρχές, να δει τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τον ανοιχτό διάλογο των συμπολιτών του, να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σε ψηφοφορίες, καθώς και να μαζέψει ηλεκτρονικές υπογραφές για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί.

Επιπλέον, η e-Trikala Α.Ε. θα παρουσιάσει πλήθος άλλων ψηφιακών δράσεων, με κυριότερη αυτών το «Δημοσθένη». Ο ΔΗΜΟΣΘeΝΗΣ είναι ένα σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών για την διαχείριση παραπόνων που αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων. Το εξειδικευμένο προσωπικό δέχεται τα αιτήματα των πολιτών μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο 800 1117 800 χωρίς χρέωση, μέσω e-mail στο dimosthenis@e-trikala.gr ή απλά μέσω επίσκεψης στο Ε.Κ.Ε. (Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου, Καλαμπάκας 28 & Αμπάτης). Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, οι αιτήσεις παραπόνων προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες και εκτελούνται ανάλογα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!