Our Blog

Συνάντηση Ανασκόπησης του Ε.Π. “INDEPENDENT”

  • Standard
  • 0

Στις 29 – 30 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, ο 2ος έλεγχος του προγράμματος INDEPENDENT στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ), η Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ “e-Trikala ΑΕ” του Δήμου Τρικκαίων και ο ΟΑΠΦΚΑ ¨Ασκληπιός¨ για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Το πρόγραμμα INDEPENDENT- ICT ICT Enabled Service Integration for Independent Living βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2010 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012 στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Τρικκαίων προς τους ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς με την χρήση νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα: τη δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού φακέλου για τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, την επέκταση των υπηρεσιών τηλε-φροντίδας ασθενών με χρόνιες παθήσεις και τέλος την αναβάθμιση της υπάρχουσας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΔΕΚΑ με νέα υπηρεσίας τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν συνολικά 20 εταίροι από όλη την Ευρώπη ανάμεσα στους οποίους ο Δήμος Τρικκαίων, οι Δήμοι Milton Keynes και Hull της Βρετανίας, Geldrop της Ολλανδίας και Malaga της Ισπανίας καθώς και ερευνητικά ιδρύματα και τεχνικοί εταίροι.

Στον 2ο έλεγχο του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εταίροι παρουσίασαν στην επιτροπή των ελεγκτών την πρόοδο που έχει συντελεστεί στους Δήμο τους σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος για το έτος 2011. Κύριοι άξονες της παρουσίασης ήταν η προετοιμασία του πιλοτικού προγράμματος και η αξιολόγηση των ασθενών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν οι επιστημονικά υπεύθυνες του προγράμματος κα Λιάτου Καλλή από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της e-Trikala Α.Ε και η κα Καραμπέρη Χριστίνα, ψυχολόγος από την ΔΕΚΑ Τρικάλων. Η παρουσίαση-αναφορά τους πάνω στην εξέλιξη του προγράμματος στο Δήμο, για το έτος 2011, έγινε αποδεκτή από την Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία και έδωσε την έγκριση της για την συνέχεια και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!