Our Blog

Διάκριση ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου Τρικκαίων από το Πανεπιστήμιο Bocconi

  • Standard
  • 0

Το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Bocconi της Ιταλίας διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Τρικκαίων(www.trikalacity.gr) κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 42 πόλεων μελών του οργανισμού Membership of the Mayor Cities of Europe (http://www.majorcities.eu/ ) στην ψηφιακή ενδυνάμωση των πολιτών και τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εμφανίζονται οι 5 μεγαλύτερες βαθμολογίες των πόλεων που εφαρμόζουν διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αυτές οι πόλεις είναι αρκετά διαφορετικές η μία από την άλλη, γεωγραφικά απομακρυσμένες και με διαφορετικά πολιτικά και κονωνικο-οικονομικά συστήματα. Αυτό, όμως, που τους φέρνει τόσο κόντα είναι η διάθεση για να δημιουργήσουν τις ηλεκτρονικές τους πύλες και υποδομές που θα βοηθήσουν τους πολίτες να να εμπλακούν άμεσα στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής και δράσεων της πόλης τους.

Το σημαντικότερο στοιχείο που σημειώνεται είναι πως τα καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζονται στις περιπτώσεις όπου η ανάπτυξη των υποδομών προηγήθηκε της προσφοράς ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Οι περισσότερες από αυτές τις πόλεις αποφάσισαν να προσφέρουν οπτική ίνα και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύκολα και οικονομικά, ακόμη και δωρεάν. Με το χτίσιμο του διαδικτύου δημιουργούνται δικλείδες ασφαλείας με την παροχή εργαλείων ηλεκτρονικής συμμετοχής και ενδυνάμωση της γνώμης των πολιτών.

Μέσω των ηλεκτρονικών πυλών αυτών των 5 πόλεων δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε στη σελίδα 12 του επισυναπτόμενου εγγράφου(Bocconi_University_value_for_citizens_in_web).

*Citizen Web Empowerment in a network of European
Municipalities

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!