Our Blog

Παρουσίαση του ACTIVAGE στην Βαρκελώνη

Με Ελληνική παρουσία έγινε το από κοινού τελικό συνέδριο των δύο Ευρωπαϊκών Έργων CareWell και BeyondSilos στη Βαρκελώνη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2017.

Οι Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος (CitiesNet Α.Ε) κλήθηκαν μετά από επίσημη πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής, να παρουσιάσουν μέσα από πόστερ την εμπειρία τους στις ολοκληρωμένες τηλε-υπηρεσίες υγείας και συγκεκριμένα να παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό Έργο ACTIVAGE.

Το Έργο ACTIVAGE χρηματοδοτεί το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με 20 εκατομμύρια ευρώ. Το γενικό συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η Medtronic ενώ οι υπόλοιποι 49 εταίροι προέρχονται: 10 από τον χώρο της βιομηχανίας, 14 από κορυφαία ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστήμια, 11 από μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και 15 από μικρομεσαίες αλλά εξαιρετικά πρωτοπόρες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα διαρκέσει περισσότερο από 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικία σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ACTIVAGE θα δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που στηρίζονται σε νέες τεχνολογίες (ΙοΤ) με σκοπό την ενίσχυση των ηλικιωμένων αυξάνοντας την ανεξαρτησία τους και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για μία ποιοτική διαβίωση.

Ειδικά για την υλοποίηση του Έργου στην Ελλάδα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 των δικαιούχων του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων που μετέχουν στην διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitieNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβένων, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία του ΔΣ) σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Την παρουσίαση του προγράμματος ACTIVAGE στο τελικό Συνέδριο έκανε η ψυχολόγος- Υπεύθυνη Έρευνας και Επικοινωνίας της E-Trikala Α.Ε, κα. Χριστίνα Καραμπέρη.

www.activageproject.eu

 

 

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!