Our Blog

3o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο: Τηλεματικές Εφαρμογές & Ψυχική Υγεία

DSCN1825 DSCN1820Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετείχε με επιτυχία στo «3o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο: Τηλεματικές Εφαρμογές & Ψυχική Υγεία» με Θέμα «Θέμα: Τεχνολογίες Πληροφορίας – Επικοινωνίας & Υποστήριξη, Παρακολούθηση και Τήρηση θεραπείας των Ψυχικά Ασθενών – Help Lines – TelePsychiatry – Internet Consultation – e-Learning – Games – Mobile Health» το οποίο έλαβε χώρα 15 – 17 Μαΐου 2013 στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγιεινής.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν Ευρωπαϊκά προγράμματα Τηλεφροντίδας και Τηλεϊατρικής που λειτούργησαν ή λειτουργούν στον Δήμο Τρικκαίων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου e-Trikala Α.Ε. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αναλυτικά το Πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα τηλε-φροντίδας ασθενών με άνοια ISISEMD (Intelligent System for independent living and self-centered of seniors with cognitive problems or mild dementia), οι στόχοι, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθώς και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε. Παράλληλα, περιγράφηκε ο τρόπος που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν οι «Έξυπνες οικίες» καθώς και όλες οι τεχνολογικές υπηρεσίες προς τους χρήστες. Έγινε επίσης ανάλυση των στοιχείων αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αλλά και στατιστική περιγραφή τους.

Εκτός από το πρόγραμμα ISISEMD παρουσιάστηκαν επίσης τα προγράμματα τηλεφροντίδας INDEPENDENT, το οποίο περιλαμβάνει τηλεσυνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης στους φροντιστές των ασθενών με άνοια, και το ELDER SPACES μέσω του οποίου αναπτύσσεται πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για άτομα άνω των 55. Τις υπηρεσίες παρουσίασαν η Καλλή Λιάτου, πληροφορικός της e-Trikala ΑΕ και η Χριστίνα Καραμπέρη, Ψυχολόγος.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!