Our Blog

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Εργαστήριο του Ευρωπαϊκού έργου SMARTA 2

  • Standard
  • 0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 15 Ιανουαρίου 2020 (στο GiSeMi Hub) το πρώτο Εργαστήριο Διαβούλευσης και Επικύρωσης του Ευρωπαϊκού έργου SMARTA 2, το οποίο και θα αναπτυχθεί στη πόλη των Τρικάλων μέσα στους επόμενους μήνες.

Το έργο  SMARTA2 αποσκοπεί στην υλοποίηση υπηρεσιών βιώσιμης κινητικότητας διασυνδεδεμένων με τις δημόσιες συγκοινωνίες σε τέσσερις μη αστικές περιοχές της ΕΕ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων κινητικότητας της κάθε περιοχής. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των λύσεων διευκολύνοντας έτσι την υιοθέτησή τους και από άλλες αγροτικές περιοχές στην Ευρώπη.

Το έργο θα υποστηρίξει τη δημιουργία οικονομικά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον first or last mile λύσεων συχνά σε συνδυασμό με κίνητρα από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε αγροτικές περιοχές του Ανατολικού Τιρόλου (AT), στη πόλη των Τρίκαλων (GR),  στην Águeda (ΡΤ) και το Μπρασόβ (RO).

Όλες οι παρεμβάσεις θα αξιολογηθούν και μέσα από αυτή τη διαδικασία, το SMARTA 2 – Demonstrators θα συμπληρώσει το SMARTA, ένα άλλο πρόγραμμα της ΕΕ που υποστηρίζει την αγροτική κινητικότητα. Τα δύο έργα θα χρησιμοποιήσουν ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την αποδοτικότητα του κόστους και την αποτελεσματικότητα των λύσεων κινητικότητας που θα εφαρμοστούν. Με βάση τα στοιχεία που συλλεχθούν, το SMARTA 2 θα αναπτύξει μια ομάδα εργαλείων/συστάσεων και συμπερασμάτων που θα αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα σε όλες τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ.

Στο πρώτο αυτό εργαστήριο του Έργου ο στόχος ήταν να εντοπιστούν εγκαίρως οι προκλήσεις που θα προκύψουν και να παρθούν από κοινού αποφάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τις περιοχές δοκιμών στις οποίες θα αναπτυχθούν οι υπηρεσίες και στον καθορισμό του αντικτύπου που θα θέλαμε να έχουν αυτές οι υπηρεσίες.

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!