European Projects

Elviten

    Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.

    Στα πλαίσια του έργου, πραγματοποιούνται επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων δοκιμάζονται 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τετράτροχα και 5 τρίτροχα οχήματα ελαφρού τύπου, κατηγορίας L6e και L2e αντίστοιχα,) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία. Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Όλα τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με black boxes που καταγράφουν στοιχεία κίνησης και κατανάλωσης με σκοπό την καταγραφή του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων την μελέτη της ηλεκτροκίνησης στις πόλεις. Όλα τα παραπάνω οχήματα έχει ασφαλίσει για όλη τη διάρκεια των δοκιμών η Anytime (https://www.anytime.gr).

    Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, 18 ηλεκτρικά ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος στην πόλη των Τρικάλων. Τα ποδήλατα έχει προμηθεύσει η εταιρία S3Transportation με έδρα την Αγγλία και είναι το μοντέλο 2017 RADRHINO ELECTRIC FAT BIKE. Όπως και με τα υπάρχοντα οχήματα, στα ποδήλατα θα προστεθούν black boxes, τα οποία προμηθεύει η εταιρία Kyburz με σκοπό να γίνει συλλογή στοιχείων της ηλεκτροκίνησής τους και να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από το ELVITEN για την σχετική μελέτη.

    Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Στο Infopoint της κεντρικής πλατείας μπορείτε να ενημερωθείτε, να κάνετε την εγγραφή και να οδηγήσετε ένα όχημα!

     

     

    PROJECT INFORMATION AND FUNDING

    • Name of Project: Electrified L-category Vehicles Integrated into Transport and Electricity Networks
    • Starting Date: 1 November 2017
    • Project Duration: 36 months
    • Total Cost: EUR 9.5 million
    • EU Contribution: EUR 7.8 million
    • Project Coordinator: Angelos Amditis (ICCS)

    https://www.elviten-project.eu

     

     

    Related Projects

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!