Our Blog

Συνάντηση της ομάδας έργου CIRC4FooD

  • Standard
  • 0

Στα πλαίσια του Έργου CIRC4FooD, που στόχο έχει την ανάπτυξη αγροδιατροφικών συστημάτων εμπνευσμένα από την κυκλική οικονομία συνδυάζοντας την κομποστοποίηση και τη συλλογή όμβριων υδάτων, πραγματοποιήθηκε στις 7 & 8 Απριλίου στη πόλη των Τρικάλων, όπου και λαμβάνουν χώρα οι πιλοτικές δοκιμές των συστημάτων, η πρώτη συνάντηση της ομάδας έργου. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή, αξιολόγηση και οριστικοποίηση των πρώτων εγκαταστάσεων και ο προγραμματισμός των μελλοντικών δράσεων/ εγκαταστάσεων.

Σχετικά με το Έργο CIRC4FooD

Το CIRC4FooD είναι ένα έργο στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ», το οποίο προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βασισμένο στην κυκλική οικονομία.
Το σύστημα CIRC4FooD που θα δημιουργηθεί περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: ένα συλλέκτη βρόχινου νερού, ένα χώρο φύτευσης καλλιεργειών, ένα κάδο κομποστοποίησης και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης κήπων και κομπόστ.
Το σύστημα θα υλοποιηθεί μέσα από πιλοτικές δοκιμές, σε διάφορα μεγέθη και μορφές στη πόλη των Τρικάλων σε οικιακούς/αστικούς λαχανόκηπους, σε δημόσιο χώρο μεγάλης κλίμακας και σε δημοτικούς λαχανόκηπους σε διάφορες μορφές (φορητών πανεριών, αναφύτευση χώρων).

Η τεχνολογία “γεωργίας ακριβείας” που θα χρησιμοποιηθεί και στα 3 σημεία ενδιαφέροντος, θα βοηθάει τους πολίτες για το τι θα χρειάζεται ο κήπος, το κομπόστ και το σύστημα συλλογής νερού και θα λειτουργήσει ως εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων στο ευρύτερο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η εφαρμογή θα ενημερώνει το χρήστη για την κατάσταση των στοιχείων του συστήματος, όπως την προετοιμασία κομπόστ και τα δοχεία νερού και θα παρέχει οδηγίες σε περίπτωση απόκλισης από τις βέλτιστες παραμέτρους.
Το έργο συντονίζει η εταιρεία AGENSO ενώ εταίροι του έργου είναι το ΕΠΙΣΕΥ, το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας και η E-TRIKALA Α.Ε.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!