Our Blog

Ένα ευχαριστώ στον Safar και την οικογένεια του

  • Standard
  • 0

Η E-Trikala Α.Ε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία υλοποιεί από το 2017 το πρόγραμμα ¨ESTIA¨,για την στέγαση και την κοινωνική ένταξη αιτούντων άσυλο και προσφύγων στη πόλη των Τρικάλων.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που τόσο η χώρα μας όσο και η πόλη μας δοκιμάζεται από την πανδημία λόγω του COVID-19, κάθε προσφορά και εθελοντική πρωτοβουλία έχει για εμάς ιδιαίτερο βάρος και σημασία.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Saado Safar και την οικογένεια του, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να κατασκευάσουν μάσκες τόσο για τον πληθυσμό του ESTIA όσο και για άλλες ευάλωτες ομάδες της πόλης.

 

Ο Safar, με καταγωγή από το Ιράκ, καταξιωμένος και έμπειρος ράφτης στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ήρθε με τη γυναίκα και τα 5 του παιδιά του στη χώρα μας  πριν 1,5 χρόνο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Φιλοξενείται στο πρόγραμμα ESTIA στη πόλη των Τρικάλων του τελευταίους 4 μήνες.

Από την πρώτη στιγμή ο Safar εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε τόσο τον προσφυγικό πληθυσμό της πόλης όσο και την τοπική κοινωνία. Τα παιδιά του αλλά και ο ίδιος μαθαίνουν Ελληνικά, παρακολουθούν με συνέπεια τα σχολικά τμήματα και επιθυμούν να κάνουν εδώ μία καινούργια αρχή.

Από πλευράς μας θα θέλαμε να εκφράσουμε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια αυτή. Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος  Κ.Ε.Δ.Ε, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ¨Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον¨ .

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!