Our Blog

Συμμετοχή της e-Trikala στο Πανευρωπαϊκό eHealth Forum 2014

20140522_eHealth-Forum-e-trikala0

20140522_eHealth-Forum-e-trikala1

20140522_eHealth-Forum-e-trikala2

Την εβδομάδα μεταξύ 12 και 16 Μαΐου 2014, η e-Trikala A.E. συμμετείχε ενεργά σε σειρά εκδηλώσεων σχετικά με την ηλεκτρονική υγεία, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ετήσιου γεγονότος, του “e-Health week” eHealthForum14 (ehealth2014.org), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Αθηνών. Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 1200 συμμετέχοντες από 38 χώρες. Η εκδήλωση άνοιξε επίσημα με ένα τελετουργικό που περιελάμβανε την κοπή μπλε κορδέλας, ενώ παρόντες ήταν ο Έλληνας υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Neelie Kroes υπεύθυνη για το ψηφιακό θεματολόγιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας κος Tonio Borg και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας κα Χριστίνα Παπανικολάου. Περισσότεροι από 50 εκθέτες από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, εντάχθηκαν στο συνέδριο (εμπορικές επιχειρήσεις, ιδρύματα και τοπικές αρχές).
Η e-Trikala συμμετείχε ως εκθέτης σε κοινό περίπτερο με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και την CitiesNet – Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας, μετά από επιλογή της από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα προγράμματα Ηλεκτρονικής Υγείας στα οποία συμμετέχει. Στο συνέδριο υπήρχαν παράλληλες ομιλίες σε 13 διαφορετικές αίθουσες του Μεγάρου Αθηνών σε θεματικές ενότητες όπως η διοίκηση της Υγείας, η Ηλεκτρονική Υγεία και η επικαιροποιημένη εκδοχή αυτής μέσω smartphones (mHealth). Επιπλέον, συζητήθηκε εκτεταμένα η Ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας για την ενεργό και υγιή γήρανση (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing – EIP-AHA), η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και η Διαλειτουργικότητα μεταξύ των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών.

Στα πλαίσια του ίδιου φόρουμ παρουσιαστήκαν τα προγράμματα Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας της e-Trikala σε ομιλία που διοργανώθηκε από το Δίκτυο «Ageing well», το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα των ΤΠΕ και της γήρανσης, με τίτλο «Ανεξάρτητη Διαβίωση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών εντός οικίας». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης εταιρίες, πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των εταίρων του προγράμματος SmartCare (pilotsmartcare.eu), στο οποίο συμμετέχει επίσημα η e-Trikala, εκπροσωπώντας την περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Αναφέρθηκε η πρόοδος του πρώτου έτους του προγράμματος, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν από το σύνολο των εταίρων. Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MOMENTUM (telemedicine-momentum.eu), στα πλαίσια του οποίου επιχειρείται για πρώτη φορά η διατύπωση και αξιοποίηση ενός οδηγού καλής πρακτικής στην εκτέλεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων τηλέ-ιατρικής και τηλε-φροντίδας. Στις συναντήσεις συμμετείχαν από την e-Trikala AE η Πληροφορικός κα Καλλιόπη Λιάτου, η Ψυχολόγος κα Χριστίνα Καραμπέρη, ο Μηχανικός Η/Υ κος Αθανάσιος Μπαλλής, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κος Γεώργιος Γοργογέτας και και ο κος Γ. Ε. Δαφούλας, ιατρός ειδικ. Παθολόγος και επιστημονικός συνεργάτης εφαρμογών e-health της e-trikala AE.

Η ενεργή συμμετοχή της e-Trikala στο κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός για την ηλεκτρονική υγεία ενισχύει τις υπάρχουσες δράσεις της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από το SmartCare και το MOMENTUM, η εταιρεία συμμετέχει και στα ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου e-health SUSTAINS και UnitedForHealth. Για το SUSTAINS (www.sustainsproject.eu), έχει αναπτυχθεί και δοκιμάζεται ήδη ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος με ποικιλία προσφερόμενων υπηρεσιών. Για το UnitedForHealth (www.united4health.eu), συνολικά 70 διαβητικοί ασθενείς θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου από το σπίτι τους με εξοπλισμό που τους έχει διατεθεί και θα στέλνουν τα αποτελέσματα στο θεράποντα ιατρό τους απομακρυσμένα με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να μετακινούνται από το σπίτι τους.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!