Ευρωπαϊκά Προγράμματα

MyWay – European Smart Mobility Resource Manager

    MyWay logo final trans

    Το πρόγραμμα MyWay (European Smart Mobility Resource Manager) είναι τύπου FP7 και αναμένεται να έχει διάρκεια 30 μήνες. Συμμετέχουν συνολικά 14 εταίροι από 8 χώρες (Ιταλία – συντονιστής, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Τσεχία κι Ελλάδα). Από την Ελλάδα εκτός από την E-Trikala ΑΕ συμμετέχει ως επίσημος εταίρος και το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών).

     

    Η γενική ιδέα του προγράμματος αφορά στη δημιουργία ολοκληρωμένης πλατφόρμας η οποία θα λαμβάνει δεδομένα για κάθε είδους μετακίνηση (από τα μέσα μαζικής μεταφοράς έως τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά κινούμενα οχήματα), θα τα διαχειρίζεται με ενιαίο τρόπο και θα παρέχει στο χρήστη μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες.

    Η δοκιμή της πλατφόρμας θα γίνει σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και τα Τρίκαλα (οι άλλες δύο είναι η Βαρκελώνη και το Βερολίνο). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής στις τρεις πόλεις και στον εν δυνάμει καθορισμό φιλικών προς το περιβάλλον εναλλακτικών διαδρομών εντός του αστικού ιστού.

    http://myway-project.eu/www.myway-project.eu

    “To πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας”

    Related Projects

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!