ISISEMD

ISISEMD

    ISISEMD_logo

    Περιγραφή

    Στο Πρόγραμμα ISISEMD –  Intelligent System for Independent living and SElfcare of seniors with cognitive problems or Mild Dementia, συμμετείχαν συνολικά 12 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημια, πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και εταιρίες νέων τεχνολογιών όπως η Alcatel-Lucent και η Hewlett Packard. Από την Ελλάδα  συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων, μέσω της αναπτυξιακής του εταιρίας e-trikala AE, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

    Ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της e-Trikala Α.Ε. επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ISISEMD με βάση την σημαντική εμπειρία του σε με μια σειρά πρωτοποριακών έργων και προγραμμάτων με στόχο την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

    Στόχος

    Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη και κλινική δοκιμή εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας για την υποστήριξη ασθενών με άνοια, με στόχο την βελτίωση της υγείας τους καθώς και της ποιότητας της ζωής των ιδίων αλλά και των ασθενών τους και την εξοικονόμηση πόρων για τις υπηρεσίες υγείας. Η Γεροντική άνοια είναι ένα κλινικό σύνδρομο το οποίο παρουσιάζεται μείωση των νοητικών και γνωστικών ικανοτήτων ως αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Συνήθως επηρεάζει άτομα άνω των εξήντα πέντε ετών και οφείλεται σε διάφορα αίτια με κυριότερα τη νόσο Alzheimer και τη νόσο του Parkinson.

     Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ISISEMD

    “To πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας”

    “The ISISEMD project is partially funded under the ICT Policy Support Programme (ICT PSP) as part of the Competitiveness and Innovation Framework Programme by the European Community” (link to the ICT PSP website: http://ec.europa.eu/ict_psp).

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!