What We’ve Built

INDEPENDENT

    INDEPENDENT logo

    Περιγραφή

    O Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε μέσω της e-trikala AE Πρόγραμμα Τηλεπρόνοιας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά και με ιδιώτες ιατρούς.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος συμμετέχει και σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα , όπως το πρόγραμμα INDEPENDENT – ICT Enabled Service Integration for Independent Living. Στο πρόγραμμα INDEPENDENT συμμετείχαν η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ), ο Οργανισμός ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και η Aναπτυξιακή ΟΤΑ e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων.

    Στόχος

    Μέσω του προγράμματος ΙNDEPEΝDENT και με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ, εντός του 2011, αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων στο Δήμο Τρικκαίων προς τους ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς με την χρήση νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα:

    – Δημιουργήθηκε ενιαίος ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ και το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΕΚΑ.

    – Αναβαθμίστηκε η υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΔΕΚΑ με νέα υπηρεσία τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου, σε συνεργασία με την e-trikala AE. Το κέντρο τηλε συνεδριών στελεχώθηκε με εξειδικευμένους ψυχολόγους οι οποία πραγματοποιούσαν τηλεσυνεδρίες με τους ασθενείς. Οι ασθενείς επιλέχθηκαν με κλινικά κριτήρια που τέθηκαν από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

    Μέσω του προγράμματος INDEPENDENT , επήλθαν ουσιαστικές βελτιώσεις στις διαδικασίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε ηλικιωμένους και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών.

    Το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Μάιο του 2013, ενώ οι υπηρεσίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται απο Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιndependent

    “To πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας”

    “The INDEPENDENT project is partially funded under the ICT Policy Support Programme (ICT PSP) as part of the Competitiveness and Innovation Framework Programme by the European Community” (link to the ICT PSP website: http://ec.europa.eu/ict_psp).

    ICT-PSP EU-InformationSocietyAndMedia_logo

    Related Projects

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!