Our Blog

Με επιτυχία υλοποιείται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΙSISEMD

  • Standard
  • 0

isisemd01

 

isisemd02_0Με επιτυχία υλοποιείται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΙSISEMD τηλε-παρακολούθησης «έξυπνων οικιών» ασθενών με άνοια, από τον Δήμο Τρικκαίων.

Με επιτυχία υλοποιείται μία ακόμη πρωτοποριακή υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχόντων υπηρεσιών τηλε-φροντίδας, με την χρήση των νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ISISEMD www.isisemd.eu , έχουν ήδη αρχίζει να εξοπλίζονται δωρεάν κατοικίες ασθενών με ήπια άνοια, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και μετατρέπονται έτσι σε «έξυπνες οικίες», οι οποίες είναι σε θέση να ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων ή/και τους συγγενείς του ασθενή για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο λόγω προβλημάτων μνήμης του ασθενή.  Οι “έξυπνες” αυτές οικίες διαθέτουν αισθητήρες, που θα είναι σε θέση να ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας και τους συγγενείς του ασθενούς για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, λόγω των προβλημάτων μνήμης του ασθενούς (π.χ. ξεχασμένο διακόπτη ηλ. κουζίνας, ανοιχτή πόρτα, απώλεια προσανατολισμού σε εξωτερικό χώρο, αδυναμία εκτέλεσης μιας εργασίας κτλ) . Το κέντρο Τηλεπρόνοιας είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Οι ασθενείς επιλέγονται με κλινικά κριτήρια που έχουν τεθεί από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο τηλεπρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων στο τηλέφωνο .

Στο Πρόγραμμα ISISEMD (Intelligent System for ιndependent living and self –care of seniors with cognitive problems οr mild dementia) συμμετέχουν συνολικά 12 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας κι εταιρίες νέων τεχνολογιών.

Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την εταιρεία Converge ICT Solutions & Services Α.Ε., μέλος του ομίλου PRC Group , καθώς και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, ΔΕΚΑ Τρικάλων, ΚΑΠΗ και την Αναπτυξιακή ΟΤΑ e-trikala ΑΕ.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ISISEMD με βάση την εμπειρία του σε με μια σειρά εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας (e-health), όπως το πρόγραμμα Τηλεπρόνοιας, με στόχο την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!