Our Blog

Ευρωπαϊκά Βραβεία Περιφερειακής Καινοτομίας

Μετά από σχετική ενημέρωση που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Δήμος Τρικκαίων κατέθεσε συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Περιφερειακής Καινοτομίας που διοργανώνονται από το RuraliTIC ICT&Territories. Τα βραβεία για εδαφική καινοτομία στοχεύουν στην προώθηση της χρήσης των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε τοπικές και περιφερειακές αρχές στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Η επιτροπή επιλογής των υποψηφίων αποτελείται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας και της Επιτροπής του Προγράμματος RuraliTIC. Η κριτική επιτροπή των τελικών υποψηφίων θα αποτελείται από ανεξάρτητους εμπιερογνώμονες και μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Το RuraliTIC Forum, διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο της Cantal (Γαλλία), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Auvergne(Γαλλία), την AMRF(Κεντρική Ένωση Δημάρχων Γαλλίας), την Ευρύτερη Περιφέρεια της Aurillac και του Δήμου της Aurillac.

Περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες πρόκειται να παραβρεθούν στις συζητήσεις, στις θεματικές ομιλίες και στις πρακτικές συνεδρίες  κατά τις οποίες θα παρουσιαστούν καινοτόμες πρακτικές που αφορούν στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Μηχανισμός επιλογής:

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Περιφερειακής Καινοτομίας χωρίζονται σε 3 στάδια:

  • Πρόσκληση για συμμετοχή – Παραλαβή αιτήσεων.
  • Επιλογή των υποψηφίων από της Επιτροπή Επιλογής: από 1η  έως 25η Ιουλίου 2010.
  • Ορισμός των επιτυχόντων υποψηφίων από την κριτική επιτροπή: από 26η  Ιουλίου έως την 22η Αυγούστου 2010.

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμέχει στη συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσω του έργου XenagosCityστην κατηγορία Ηλεκτρονικός Τουρισμός.

Ο «xenagos» είναι μία πλατφόρμα τουριστικών πληροφοριών σχετικά με την πόλη των Τρικάλων καθώς και του Νομού. Μουσεία, ιστορικά σημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχαιολογικά μέρη αλλά και ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις ή άλλες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://Xenagos.trikalacity.gr. Η σημαντικότερη λειτουργία του έργου αφορά στην προμήθεια φορητών συσκευών PDA σε επισκέπτες και χρήστες του έργου, συσκευές συνδεδεμένες στο Δημοτικό ασύρματο δίκτυο, μέσω των οποίων λαμβάνονται όλες οι πληροφορίες. Ο μελλοντικός στόχος περιλαμβάνει την τεχνολογία RFID, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που ο επισκέπτης πλησιάζει ένα σημείο ενδιαφέροντος, όλες οι σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή αντίστοιχης φορητής συσκευής.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!