Our Blog

Παρουσίαση εφαρμογής Κοινωνικής Δικτύωσης 55+ από την e – Trikala

  • Standard
  • 0

IMG_1415

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο 4ο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων σχετικά με την πρωτοπόρα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που παρέχεται από την e – Trikala AE, Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου σε άτομα άνω των 55. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Elder Spaces αναπτύσσεται στα πλαίσια του ομώνυμου Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε αναλυτική περιγραφή της λειτουργικότητας του κοινωνικού δικτύου που είναι προσανατολισμένο σε άτομα άνω των 55 καθώς παρέχει όλες τις λειτουργίες ενός εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης σε πιο απλοποιημένη μορφή. Η ομάδα του 4ου ΚΑΠΗ παρακολούθησε την ενημέρωση με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια. Στόχοι του προγράμματος είναι:

• Δημιουργία ενός εύκολου στη χρήση social media (πχ τύπου facebook ή twitter)
• Διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των γενεών
• Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων
• Οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων που βασίζονται σε παρόμοια ενδιαφέροντα
• Χρήση του Διαδικτύου για την ενίσχυση της κοινωνικής ενεργοποίησης μεταξύ των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο http://www.elderspaces.com/ παρέχει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες να γίνουν μέλη της εφαρμογής συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε κοινές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και να κάνουν χρήση εφαρμογών ψυχαγωγικού χαρακτήρα με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και υποστήριξη τόσο της κοινωνικής αλλά και της επαγγελματικής ζωής. Εκτός από τους χρήστες από το σπίτι αναμένεται να υπάρχει πρόσβαση και μέσω άλλων οργανισμών όπως τα ΚΑΠΗ.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELDER-SPACES http://www.elderspaces.eu/ (Managing Older People Social Relationships for better Communication, Activation and Interaction – Διαχείριση των Κοινωνικών Σχέσεων Ηλικιωμένων Ανθρώπων για καλύτερη Επικοινωνία, Δραστηριοποίηση και Αλληλεπίδραση), ανήκει στην κατηγορία χρηματοδοτικών προγραμμάτων AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme AAL-2009-2), δηλαδή χρηματοδοτείται το 50% του έργου.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 7 φορείς από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία).

Σχετική εκδήλωση θα επαναληφθεί στο προσεχές διάστημα με συμμετοχή όλων των σχετικών φορέων της πόλης. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να καλείτε στα και .

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!