Our Blog

Συμμετοχή της e-trikala AE στην συνάντηση εργασίας του Ε.Π. MOMENTUM

  • Standard
  • 0

Συμμετοχή της e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων στην συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος MOMENTUM, για την καταγραφή και διάδοση καλών πρακτικών και πολιτικών για την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλε-ιατρικής.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος MOMENTUM, για την καταγραφή και διάδοση καλών πρακτικών και πολιτικών για την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλε-ιατρικής που διοργανώθηκε στην πόλη Lulea , της περιφέρειας Νοrrbotten της Βόρειας Σουηδίας. Στο πρόγραμμα MOMENTUM http://www.telemedicine-momentum.eu/ συμμετέχουν συνολικά 21 εταίροι-φορείς με σημαντική εμπειρία σε εφαρμογές τηλε-ιατρικής, από 14 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιρλανδία, Πολωνία). Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε o κ Γεώργιος Ε. Δαφούλας, Ειδικευόμενος Παθολόγος , υποψ. διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός συνεργάτης εφαρμογών e-health της e-Trikala A.E. Το πρόγραμμα MOMENTUM (European Momentum for Telemedicine Deployment in Daily Practice, 297320) είναι τύπου CIP – THEMATIC NETWORK, ξεκίνησε επίσημα τον Φλεβάρη του 2012 και θα έχει διάρκεια 30 μήνες. Η συνολική χρηματοδότηση του Προγράμματος φτάνει τα € 500.000,00 για όλους εταίρους συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό, λόγω της σημαντικής εμπειρίας σε υπηρεσίες τηλε-φροντίδας τα τελευταία χρόνια.
Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην γνώση και τις εμπειρίες με σκοπό την ανάπτυξη μεθόδων τηλε-ιατρικής μέσω βέλτιστων πρακτικών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένας οδηγός ο οποίος θα πιστοποιεί μεθόδους τηλε-ιατρικής που θα μπορούν να εφαρμόζονται γενικευμένα στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα MOMENTUM στοχεύει να παράγει ένα δίκτυο εμπλεκομένων με την τηλε-ιατρική εμπειρογνώμων. Οι δραστηριότητες του MOMENTUM θα υλοποιηθούν μέσω ειδικών ομάδων εργασίας, η καθεμία από τις οποίες θα επικεντρωθεί σε έναν ειδικό τομέα.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!