Our Blog

Συνάντηση των εταίρων “Digital Cities” στο Δήμο Παραλιμνίου της Κύπρου

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διεθνής ομάδα έργου «Ψηφιακές Πόλεις» διοργάνωσε στο Δήμο Παραλιμνίου ειδικό διήμερο συνέδριο που αφορούσε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα ανάπτυξης ψηφιακών τεχνολογιών σε τοπικό επίπεδο. Παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Ευαγγέλου, το συνέδριο παρακολούθησαν διάφοροι σχετικοί δημόσιοι φορείς της Κύπρου καθώς και εκπροσώποι ιδιωτικών φορέων.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην εφαρμογή του e-Dialogos, μιας βέλτιστης πρακτικής ψηφιακής διαβούλευσης που είναι εδώ και καιρό διαθέσιμη στους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala A.E., κύριος Οδυσσέας Ράπτης, παρουσίασε τη λειτουργία της εφαρμογής εστιάζοντας τη συζήτηση στον πρωτοποριακό της χαρακτήρα και στα πολλά οφέλη που η εφαρμογή αυτή προσφέρει στο τομέα της ψηφιακής δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Με το σλόγκαν ότι η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται όχι για να ελέγχονται οι πολίτες από τις κυβερνήσεις άλλα από τους πολίτες για να καταστήσουν τις κυβερνήσεις υπόλογες σε αυτούς, ο κύριος Ράπτης έδωσε ώθηση σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις εφαρμογές της ψηφιακής δημοκρατίας. Οι δημόσιοι φορείς της Κύπρου, με πρώτο το Δήμο Παραλιμνίου, εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν λόγω πρακτική και την επιθυμία να συνεργαστούν στενά με την e-Trikala Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσουν την υλοποίηση παρόμοιων πρακτικών. Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στις υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης (e-government), όπου παρουσιάστηκαν από όλους τους εταίρους σχετικές προσφερόμενες υπηρεσίες και συζητήθηκαν σενάρια εφαρμογής τους στην Κύπρο. Τέλος, την τρίτη μέρα της συνάντησης ήταν προγραμματισμένη εκπαιδευτική ημερίδα για το e-Dialogos. Οι τεχνικοί της e-Trikala απάντησαν σε όλες τις απορίες των εκπαιδευόμενων και η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν την ιδιαίτερη τύχη να απολαύσουν την Κυπριακή φιλοξενία, για την οποία μερίμνησε προσωπικά ο κύριος Ευαγγέλου, Δήμαρχος του Παραλιμνίου.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!