Our Blog

Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTAINS

  • Standard
  • 0

sustains1

Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTAINS για την πιλοτική εφαρμογή διαδραστικών υπηρεσιών ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενών

Το διάστημα 9 με 10 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Ουψάλα της Σουηδίας , η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTAINS, στο οποίο συμμετέχει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ “e-Trikala ΑΕ” του Δήμου Τρικκαίων, για την υποστήριξη απομακρυσμένης χρήσης διαδραστικών υπηρεσιών μέσω του ιατρικού φακέλου.

Το πρόγραμμα SUSTAINS (Support USers To Access INformation and Services, 297206) είναι τύπου CIP-PSP-ICT, ξεκίνησε επίσημα στις 01/01/2012 και θα έχει διάρκεια 36 μήνες. Η συνολική χρηματοδότηση του Προγράμματος φτάνει τα € 3.495.996,00 για όλους εταίρους συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σκοπός του Προγράμματος είναι να παρέχει δύο βασικούς άξονες πιλοτικών υπηρεσιών στους χρήστες, διοικητικές και κλινικές. Για όλες τις παρεχόμενες πιλοτικές υπηρεσίες οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται απομακρυσμένα στον προσωπικό τους ιατρικό φάκελο και να προβαίνουν σε μια σειρά από ενέργειες χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Ενδεικτικά, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση του ενδιαφέροντός τους, να τροποποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας τους, να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία της ιατρικής τους ασφάλειας και άλλα στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για το πρόγραμμα τηλεφροντίδας χρονίων παθήσεων του Δήμου Τρικκαίων.

Στην εναρκτήρια συνάντηση κάθε εταίρος παρουσίασε το υπόβαθρο της εταιρίας/οργανισμού που αντιπροσώπευε και προσδιορίστηκαν οι ρόλοι του καθενός στη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Την τελετή έναρξης χαιρέτισε η Υπουργός της Σουηδίας αρμόδια για τα ευρωπαϊκά θέματα κα Birgitta Ohlsson. Στο Πρόγραμμα SUSTAINS συμμετέχουν συνολικά 16 εταίροι από 11 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία, Σλοβενία, Εσθονία).
Στη συνάντηση συμμετείχαν Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ Πέτρος Τομάρας, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αθανάσιος Τσάτσος, ο κ Ε. Σταματιάδης της Διεύθυνσης Πληροφορικής της 5ης ΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης / Υπεύθυνος Διαχείρισης Ψηφιακών Συστημάτων της e-Trikala ΑΕ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κος Γεώργιος Βάλλας και ο Μηχανικός Υπολογιστών κος Αθανάσιος Μπαλλής, επίσης από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της e-Trikala AE.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!