Our Blog

Εσωτερική συνάντηση κι ενημέρωση για το Πρόγραμμα PRISSM

  • Standard
  • 0

prissm2 prissm1Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων του Δήμου για το πρόγραμμα PRISSM (http://www.prissm-eu.com/index.php/en/).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κος Γρηγόριος Καρκανιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων κος Ιωάννης Καργιώτης, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου από διάφορες Διευθύνσεις (Προγραμματισμού, Πολεοδομίας, Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, Διοίκησης).

Τη συζήτηση συντόνισε η ομάδα της e-Trikala ΑΕ με τη βοήθεια της επιστημονικής υπευθύνου του Έργου και Ψυχολόγου κας Μαρίας Μαυροματίδου, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας.Ο σκοπός της εσωτερικής συνάντησης ήταν η διερεύνηση του βέλτιστου τρόπου υλοποίησης του προγράμματος τοπικά στα Τρίκαλα.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου τέθηκε από όλους η συνεργασία μεταξύ των κλάδων του ευρύτερου Δήμου. Με αυτό το δεδομένο, καθώς και με το γεγονός ότι οι όποιες δραστηριότητες του προγράμματος οφείλουν να έχουν αφετηρία στα αιτήματα των πολιτών, αναλύθηκαν οι πρώτες πιθανές μη-δεσμευτικές δραστηριότητες του προγράμματος (δημιουργία λαογραφικού μουσείου, σχεδιασμός τουριστικού μονοπατιού, κτλ).

Ως συμπέρασμα, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως θα πρέπει η δράση η οποία θα επιλεγεί να έχει ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συντηρηθεί από το Δήμο. Στόχος είναι ο ορισμός μιας γενικότερης δράσης, όχι απαραίτητα ιατρο-κοινωνικού περιεχομένου, για την οποία θα συνεργαστούν αρκετές από τις Διευθύνσεις του Δήμου και θα αφορά σε όσο το δυνατό περισσότερους δημότες. Τέλος, αναφέρθηκε πως η υλοποίηση της Δράσης δε μπορεί να γίνει χωρίς κάποια δαπάνη, αλλά ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει χωρίς κόστος.
Το Έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. και κατά 25% από ίδιους πόρους με περίοδο υλοποίησης δυο χρόνια (Οκτώβριος 2012- Σεπτέμβριος 2014).

prissm

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!