Our Blog

Συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου Global Cities Dialogue

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 27 & 28 Μαΐου ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-trikala A.E. Οδυσσέας Ράπτης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Τρικκαίων Κο. Μιχάλη Ταμήλο και τον Δήμο Τρικκαίων, στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης Δήμων-μελών του δικτύου Global Cities Dialogue http://www.globalcitiesdialogue.com

Στη φετινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της ευρυζωνικότητας και τον αγώνα υπέρ της ψηφιακής ενότητας και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αναπτύχθηκαν οι εφαρμογές κα τα έργα που ήδη έχουν υλοποιηθεί από Δήμους-μέλη του Δικτύου, ψηφιακά προηγμένους και τεχνολογικά ευαισθητοποιημένους.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση της Neelie Kroes (Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας), η οποία τόνισε τη σπουδαιότητα των υπηρεσιών eHealth και της υποστήριξης ατόμων με χρόνια νοσήματα καθώς και ηλικιωμένων, μέσω των υπηρεσιών Τηλεπρόνοιας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει όσο μπορεί την υλοποίηση και αξιοποίηση υπηρεσιών eHealth στην Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια αρκετές εφαρμογές Τηλεϊατρικής και Τηλεπρόνοιας έχει προσφέρει σημαντικό έργο όσον αφορά την εξυπηρέτηση ειδικών ομάδων πολιτών με ιδιαίτερες ιατροκοινωνικές ανάγκες.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!