Our Blog

Επιτυχημένο πέρας του Ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT

  • Standard
  • 0

DSC_0171

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τελικός έλεγχος του Ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013. Η e-Trikala ΑΕ αποτέλεσε ένας από τους πιλοτικούς εταίρους του Προγράμματος και ήταν υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή του. Η τελική αναφορά της ελεγκτικής επιτροπής θα δημοσιευθεί εντός του επόμενου διμήνου. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 20 εταίροι από όλη την Ευρώπη ανάμεσα στους οποίους ο Δήμος Τρικκαίων, οι Δήμοι Milton Keynes και Hull της Βρετανίας, Geldrop της Ολλανδίας και Malaga της Ισπανίας καθώς και ερευνητικά ιδρύματα και τεχνικοί εταίροι.

Στον τελικό έλεγχο του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εταίροι παρουσίασαν ζωντανά στην επιτροπή των ελεγκτών τη συνολική εικόνα των υπηρεσιών που έχει συντελεστεί στους Δήμους τους σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος. Κύριοι άξονες της παρουσίασης ήταν η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ασθενών που συμμετείχαν σε αυτό. Σημαντικό σημείο του ελέγχου αποτέλεσε η παρουσίαση του σχεδίου περαιτέρω προβολής και αξιοποίησης των υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων ανέπτυξε πιλοτικά πρόγραμμα τηλε-συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης με χρήση εικονοτηλεφώνου στους φροντιστές ηλικιωμένων οι οποίοι πάσχουν από ήπια άνοια ή κατάθλιψη σε συνδυασμό με τη χρήση ενιαίου ηλεκτρονικού φακέλου για τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” της ΔΕΚΑ.

Συνοψίζοντας, σύμφωνα και με την αξιολόγηση των ελεγκτών το έργο INDEPENDENT έχει φέρει εις πέρας το σύνολο των αρχικών στόχων του. Η επιτυχία του έργου πηγάζει από την άψογη συνεργασία των εταίρων, ενώ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη σε παρόμοια έργα και/ή να πυροδοτήσει τη δημιουργία νέων κοινοπραξιών. Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν οι επιστημονικά υπεύθυνες του προγράμματος κα Λιάτου Καλλή από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της e-Trikala Α.Ε και η κα Καραμπέρη Χριστίνα, ψυχολόγος από την ΔΕΚΑ Τρικάλων. Η παρουσίαση-αναφορά τους πάνω στην εξέλιξη του προγράμματος στο Δήμο, για το έτος 2011, έγινε αποδεκτή από την Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία και έδωσε την έγκρισή της για την συνέχεια και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε πιθανή επέκταση του προγράμματος, μπορείτε να καλείτε στο . Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα http://independent-project.eu/home/

INDEPENDENT logo ICT-PSP eclogo

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!