Our Blog

Δοκιμή των υπηρεσιών του ΔΕΣΜΟΣ στον Μύλο των Ξωτικών και Συνάντηση Ομάδας Εργασίας

  • Standard
  • 0

Ολοκληρώθηκαν τόσο οι δοκιμές όσο και η συνάντηση της ομάδας εργασίας του Έργου ΔΕΣΜΟΣ στις 5 και 5 Δεκεμβρίου στο Μύλο των Ξωτικών.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η δεύτερη και τελική προ-πιλοτική δοκιμή των τεχνολογιών και υποσυστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου ΔΕΣΜΟΣ στη συγκεκριμένη φάση, σε πραγματικές συνθήκες, ως απόδειξη καλής λειτουργίας (proof-of-concept), προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ομαλή διεκπεραίωση του έργου. Τη δεύτερη μέρα τη συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη συνάντηση εργασίας της ομάδας Έργου.

Το έργο με το ακρωνύμιο Δεσμός, που φέρει τον τίτλο ¨Διασυνδεδεμένες Έξυπνες Υποδομές Και Εφαρμογές για Προστασία και Ασφάλεια¨  υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας ΔΕΣΜΟΣ, ενός πλαισίου διασύνδεσης έξυπνων υποδομών και χρήσης εφαρμογών κινητού και φορητού υπολογισμού για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, με έμφαση στους επισκέπτες-τουρίστες. Η πλατφόρμα θα βασίζεται στη συμμετοχική συνεργασία ανθρώπων και υποδομών, η οποία θα υλοποιεί ένα πλαίσιο προστασίας τουριστών, μέσω της έγκαιρης αναφοράς περιστατικών, προσαρμογής διασυνδεδεμένων υποδομών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, και υποστήριξης παροχής βοήθειας μέσα από την ενίσχυση των δράσεων εθελοντών και των τοπικών αρχών.

Τόσο η πλατφόρμα του ΔΕΣΜΟΣ όσο και οι υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν θα δοκιμαστούν κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο 2020-2021.

Εταίροι του έργου εκτός από την e-trikala Α.Ε και το Δήμο Τρικκαίων, είναι το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), το Εργαστήριο CoNSeRT του Τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής και η εταιρεία iTrack, που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της τηλεματικής.

 

Σχετικό link: http://desmos-project.gr

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!