Our Blog

Ημερίδα Για το Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • Standard
  • 0

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00π.μ. στο Μύλο Ματσόπουλου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Νέα Γενιά Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Έμφαση στην Συγκριτική Αξιολόγηση και τη Διοίκηση Απόδοσης ΟΤΑ»

Η ημερίδα απευθυνόταν σε στελέχη των ΟΤΑ με στόχο την ενημέρωση αλλά και την παρακίνηση τους για τη συμμετοχή στη δημιουργία στοιχείων για τους σκοπούς της συγκριτικής ανάλυσης καθώς και σε στελέχη της Κεντρικής και Περιφερειακής Διοίκησης και των ΔΕΚΟ που επιθυμούν μία γενικότερη ενημέρωση στο αντικείμενο του έργου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους Δήμους Τρικκαίων, Λαρισαίων, Καρδίτσας, Βέροιας, Κατερίνης, Σοφάδων, Φαρκαδόνας και Καλαμαριάς. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Ταμήλος Μιχαήλ ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό μαζί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα Χρήστο και τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Τρικκαίων κ. Καριώτη Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε εκτενέστερα το έργο PSB-DMEP, οι στόχοι και η πορεία των εργασιών από τον Συντονιστή του έργου και Αναπληρωτή Διευθυντή της ASG ltd. κ. Χατζηευθυμιάδη Κώστα.

Κατόπιν, ακολούθησαν ομιλίες από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου και καθηγητή του Ε.Μ.Π κ. Τατσιόπουλου Ηλία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ψ.Π.Κ.Ε. κ. Ράπτη Οδυσσέα, του στελέχους της Ψ.Π.Κ.Ε. κ. Γοργογέτα Γιώργου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΕΕ GROUP Α.Ε. κ. Πιτσούλη Νικόλαου καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Τρικκαίων.

Όσον αφορά στο έργο «Διαδικτυακό Πληροφοριακό Σύστημα Συγκριτικής Ανάλυσης, Σχεδιασμού, Παρακολούθησης & Αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών – PSB-DMEP» υλοποιείται από σύμπραξη φορέων στην οποία συμμετέχουν συνολικά πέντε φορείς και συγκεκριμένα το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, οι εταιρείες ADVANCED SERVICES GROUP LTD., BEE GROUP A.E., η Αναπτυξιακή Διαδημοτική Εταιρεία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. καθώς και ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. Οι φορείς αυτοί συνδυάζουν σημαντική ερευνητική και τεχνολογική γνώση αλλά και εκπροσωπούν ΟΤΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στα πλαίσια της Δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009».

Σκοπός του έργου αποτελεί η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης πληροφοριακής πλατφόρμας με ειδικότερη εστίαση στις υπηρεσίες των ΟΤΑ που θα υποστηρίζει:
• τη συγκριτική ανάλυση (benchmarking) ομοειδών υπηρεσιών που παρέχονται στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό,
• τον σχεδιασμό/ανασχεδιασμό των διαδικασιών που σχετίζονται με κάποια υπηρεσία, τη βελτιστοποίηση μέσω προσομοίωσης και την υποστήριξη της λειτουργίας της,
• την ενεργή συμμετοχή των τελικών αποδεκτών των υπηρεσιών αυτών (πολίτες, επιχειρήσεις, κ.α.) τόσο κατά τον αρχικό σχεδιασμό όσο και για τη διαχρονική βελτίωση τους, με βάση τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες.
• την εφαρμογή του Συστήματος Διοίκησης μέσω Στόχων για την αντιμετώπιση των αναγκών στοχοθεσίας, παρακολούθησης και αξιολόγησης αυτών των υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!