Our Blog

Δεύτερη συνάντηση στα πλαίσια του Προγράμματος PRISSM

Δεύτερη συνάντηση στα πλαίσια του Προγράμματος “Pr.In.Soc.Ser.Mun.” τύπου Leonardo στην Αθήνα, στις 4 Ιουλίου 2013

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος “Pr.In.Soc.Ser.Mun.” – Promotion of Integration in the planning and provision of social services within local authorities through municipal staff vocational training- A Lever for Local Development” (Προώθηση της Ολοκλήρωσης στο Σχεδιασμό και στην Παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών σε Τοπικές Αρχές μέσω της Επαγγελματικής Κατάρτισης του Προσωπικού των Δήμων – Μοχλός της Τοπικής Ανάπτυξης).

Η e-Trikala ΑΕ συμμετέχει επίσημα ως εταίρος στο Πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε επίσημα την 1η Οκτωβρίου 2012 και θα έχει διάρκεια δύο έτη. Από την Ελλάδα συμμετέχουν επίσης η ‘Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης ΑΕ – ΕΕΤΑΑ ΑΕ’ (συντονιστής εταίρος), ο ‘Δήμος Αγίας Βαρβάρας’ και ο ‘Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ’. Συμμετέχει επίσης το ‘Πανεπιστήμιο του Reims’ (Γαλλία), το ‘Northern Health and Social Care Trust’ (Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και ο ‘Δήμος Alytus’ (Λιθουανία).
Σκοπός του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου ή της ευρύτερης τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό, ενσωμάτωση και παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τόσο υλικών όσο και ανθρώπινων. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2013 σεμινάριο επιμόρφωσης των συμμετεχόντων εταίρων, ενώ στα Τρίκαλα θα υλοποιηθούν δύο σεμινάρια τον Οκτώβριο του 2013 και το Φεβρουάριο του 2014, όπου και θα εκπαιδευθούν υπάλληλοι του ευρύτερου τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αφορά θέματα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών. Στην εκπαίδευση αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένες πλατφόρμες τηλε-εκπαίδευσης. Επίσης, η e-Trikala ΑΕ θα διοργανώσει το τελευταίο συνέδριο στην Αθήνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, λίγο πριν το κλείσιμο του Έργου.

Η e-Trikala ΑΕ εκπροσωπήθηκε από το Μηχανικό Η/Υ κο Γοργογέτα Γεώργιο (Τμήμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!