Our Blog

1η Συνάντηση εργασίας του Ε.Π. “NET-EUCEN”

  • Standard
  • 0

17_1_0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “NET EUCEN” (Network of European Stakeholders for Enhance User Centricity in eGovernance) στις Βρυξέλλες στις 15 Απριλίου 2010. Εκπρόσωπος της e-trikala ΑΕ στην συνάντηση ήταν ο ηλεκτρ. Μηχανικός Γιώργος Γοργογέτας.

Το έργο NET-EUCEN(Δίκτυο Ευρωπαίων Ενδιαφερομένων για την ενίσχυση της συμμετοχής των χρηστών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) πρόκειται να δημιουργήσει, να εμψυχώσει και να διαχειριστεί ένα δίκτυο εργασίας ενδιαφερομένων στη Διακυβέρνηση και στον Πολιτικό Σχεδιασμό. Στο συγκεκριμένο Δίκτυο εργασίας θα περιλαμβάνονται οι Ευρωπαϊκές χώρες με σχετική γνώση ηλεκτρονικών υπηρεσιών πολιτικής ένταξης καλύπτοντας έτσι ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της Υπηρεσίας για τους Χρήστες(Service for Users – S4U).

Το έργο θα ασχοληθεί με τους ακόλουθους ειδικούς στόχους:

1.      Να δημιουργήσει ένα δίκτυο από έμπειρους Ευρωπαίους ενδιαφερόμενους S4U, οι οποίοι θα μοιράζονται κοινές πρακτικές, στόχους και μεθόδους εργασίας
2.      Να αξιολογούν νέα και καινοτόμα σενάρια εφαρμογές και την προώθηση της εκβιομηχάνισης τους, που θα συσταθούν σε όλη την Ευρώπη υποστηρίζοντας την πολυτομεακή προσέγγιση και την εξεύρεση καινοτόμων ICT λύσεων για τους πολίτες, τις δημόσιες διοικήσεις και τις μεγάλες κοινότητες.

Το πρόγραμμα NET-EUCEN προσβλέπει σε ένα νέο τρόπο σκέψης και πρακτικής στους ακόλουθους  τομείς:

1.       Ηλεκτρονική διακυβέρνηση επικεντρωμένη στους χρήστες
2.       Πολυκαναλική παροχή υπηρεσιών
3.       Προσεγγίσεις σε κοινές επιχειρηματικές διαδικασίες
4.       Συντονισμό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
5.       Μέτρηση και ανάδειξη του κόστους και του οφέλους  των επενδύσεων σε ΤΠΕ, έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην καλύτερη διαχείριση των έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το NET-EUCEN ξεκινά από μία κοινοπραξία 24 εταίρων που ανήκουν σε 17 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας μια σφαιρική προσέγγιση. Ο στόχος είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας και για τους ενδιαφερόμενους αλλά και για την κοινωνία αναπτύσσοντας κατευθυντήριες γραμμές για τα S4U για τα επόμενα 5, τουλάχιστον χρόνια.

Το NET-EUCEN πρόκειται να προσφέρει καθοδήγηση σε πολιτικούς φορείς και σε ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Ως τελικό στόχο, στοχεύει να παράσχει μια σειρά υποδείξεων των κυριότερων υποθέσεων για την αξιολόγηση των πληροφοριών, τη διαβούλευση και τη συμμετοχή του κοινού. Θα προσφέρει επίσης, συγκεκριμένα παραδείγματα που αντλούνται από τις ήδη υπάρχουσες και καινοτόμες πρακτικές στις χώρες που παρακολουθούνται.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια  36 μήνες και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 717,000.00 Ευρώ για τους 24 συνεργαζόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνολικά. Το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην e-Trikala A.E. ανέρχεται στα 24,000.00 Ευρώ.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!