Our Blog

Τελική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SmartCare

  • Standard
  • 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SmartCare (http://pilotsmartcare.eu/norm/home.html) , εταίρος του οποίου υπήρξε και ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας e-Trikala ΑΕ. Η συνάντηση διήρκησε δύο μέρες (6-7 Ιουλίου) και έλαβε χώρα στην πόλη της Τεργέστης στην Ιταλία.

Στόχος του προγράμματος SmartCare υπήρξε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και η προώθηση αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών, που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε χρόνιους ασθενείς και αποτελούν έναν συνδυασμό υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών εξατομικευμένων στις εκάστοτε ανάγκες του ασθενούς. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, έχουν ενταχθεί ώς στόχος στο στρατηγικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Τρικκαίων 2014-2019 , μέσω ανταγωνιστικών ευρ. προγραμμάτων και πόρων του ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) 2014-2020. Στο πρόγραμμα SmartCare, που διήρκησε τρία χρόνια, συμμετείχαν 26 πόλεις από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα.

Τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala εκπροσώπησαν στην συνάντηση ο ιατρός και σύμβουλος πάνω σε θέματα υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας για την e-trikala και την CitiesNet, κ. Γιώργος Δαφούλας, ο οποίος και συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα ¨The way ahead” όπου και συζητήθηκε το μέλλον των ICT υπηρεσιών στο ρόλο της υγείας και την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε επίπεδο χάραξης πολιτικής υγείας, καθώς και η ψυχολόγος και υπεύθυνη έρευνας και επικοινωνίας της e-trikala κα. Χριστίνα Καραμπέρη η οποία και παρουσίασε την συνεισφορά του Δήμου και της e-trikala στο πρόγραμμα σε επίπεδο παραδοτέων και υλοποίησης στόχων.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!