Our Blog

Συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος MyWay

  • Standard
  • 0

MyWay logo final trans

 

Το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας η συνάντηση των εταίρων του FP7 προγράμματος “MyWay” (http://myway-project.eu/). Το πρόγραμμα αφορά στη βελτιστοποίηση της μεταφοράς των πολιτών μέσω εφαρμογής τύπου “σχεδιαστής ταξιδίου” (journey planner), ενώ η πιλοτική εφαρμογή θα λάβει χώρα σε τρία Living Labs: i. στη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, ii. το Βερολίνο και iii. τα Τρίκαλα. Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω της Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ e-Trikala ΑΕ του Δήμου Τρικκαίων και του ΕΠΙΣΕΥ.

MyWay 2014 took place in Prague, Czech Republic

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος του έργου καθώς και οι ενέργειες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν από τους εταίρους στην Ελλάδα. Ειδικότερα, έχουν ήδη αναγνωριστεί τρεις φάσεις στις οποίες θα λάβει χώρα η πιλοτική εφαρμογή. Η ‘Φάση 0’ περιλαμβάνει την εγκατάσταση της πιλοτικής εφαρμογής του MyWay σε έξυπνες συσκευές (smart phones) με λειτουργικό iOS και Android από 5 υπαλλήλους της e-Trikala για διαγνωστικό έλεγχο, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2014. Η ‘Φάση 1’ θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015, θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις της εφαρμογής και θα ελεγχθεί από 20 ‘beta testers’ (χρήστες). Τέλος, η κύρια ‘Φάση 2’ θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2015, οπότε και τουλάχιστον 50 ‘πραγματικοί’ χρήστες smart-phones θα δοκιμάσουν την εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες και θα συνεισφέρουν με σχόλια επί της χρήσης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο κος Αθανάσιος Μπαλλής, Μηχανικός Η/Υ της e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων.

Τέλος, στις αρχές του Νοεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί η πρώτη επίσημη επιθεώρηση του προγράμματος MyWay στις Βρυξέλλες από τα αρμόδια εποπτικά όργανα, οπότε και αναμένεται να πιστοποιηθεί η υφιστάμενη πρόοδος και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του για τους επόμενους 18 μήνες.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!