Our Blog

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Workshop του DEN-CuPID

  • Standard
  • 0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Workshop του DEN-CuPID” (Digital Educational Network for Cultural Projects Implementation and Direction – http://den-cupid.eu/) που έγινε στη Σαραγόσα, Ισπανία, από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα DΕΝ-CuPID επιχορηγείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το οποίο αποτελεί Δημόσια Αποκεντρωμένη Υπηρεσία (Δ.Α.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υπέχει εν προκειμένω θέση Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, έχει σκοπό την δημιουργία Στρατηγικών Συμπράξεων με στόχο την προώθηση και τη διάδοση καλών πρακτικών πάνω στη σωστή διαχείριση πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων και εργαλείων, καθώς και στην αναζήτηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων για την ανάπτυξη του τουρισμού, της προώθησης τοπικών προϊόντων και την αξιοποίηση ιστορικών μνημείων.

Με τη λήξη του workshop ακολούθησε η προκαθορισμένη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, όπου και συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα (Ε-trikala Α.Ε, η Ελληνική εθνική επιτροπή της UNESCO, ο Ε.Ο.Ε.Σ Αμφικτιονία, η εταιρία Time Heritage Ltd και το Πανεπιστήμιο Πατρών),  Ιταλία (Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale), Ισπανία (VEA QUALITAS, S.L) και Βουλγαρία (UNION OF BULGARIAN BLACK SEA LOCAL AUTHORITIES SDRUZHENIE). Την E-trikala, η οποία και αποτελεί συντονιστή του προγράμματος, εκπροσώπησε η κα. Χριστίνα Καραμπέρη.

Το επόμενο workshop θα λάβει χώρα στην πόλη των Τρικάλων στις 4-7 Δεκεμβρίου του 2017, όπου θα συμμετέχουν 20 εκπαιδευόμενοι από 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Βουλγαρία).

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!